Krev en ordentlig opplæring i Afro hår og teksturert hår i Norge!

Frisører i Norge har svært dårlig opplæring i Afro hår. Lærerplanen nevner det så vidt. De fleste som jobber i salong har ingen kunnskap, og ender med å avivise kunder. Dette er uakseptabelt.

Vi må innføre mere informasjon om ulike hårtyper i pensum. Det er ingen praksis,  ingen informasjon om vedlikehold, hvordan man tar vare på håret, hvilke produkter man bruker, eller hvordan klippe, farge eller frisere det.

Dette er noe vi må ta tak i. Vi kan tilby elevene nok kunnskap til klare å håndtere veldig krøllete hår. Hvordan man f.eks kammer, tørker, klipper og styler afro hår. Jeg ville også lagt vekt på vedlikehold. Produkter man finner i norske frisørsalonger egner seg ikke for afro hår. Hvis man ikke har tilgang på slike produkter i salongen, er det vårt ansvar å vite hvor, og hva kunden bør kjøpe.

At vi ikke kan gi et eneste råd til en person med afro hår, må ta slutt. Jeg vil oppfordre til at alle skoler, privat og offentlig, integrerer personer med erfaring i afro hår, og at kravene til norsk språk til disse lærerne senkes. Dette er for å positivt diskriminere minoriteten som faktisk sitter på den kunnskapen vi trenger. Om de velger å undervise på engelsk, eller norsk er det opp til dem. Vi trenger ikke perfekt grammatikk for å forstå hår. Om noe er uklart, spør vi.

Hvis du mener at dette er viktig, vennligst signer denne kampanjen. Etter det kan vi henvende oss til https://nfvb.no/ og/eller regjeringen, for å implementere denne kunnskapen !

 

Takk!

 

Pål Berdahl

Signer dette oppropet

Ved å signere godtar jeg at Pål Berdahl vil kunne se all informasjon jeg oppgir på dette skjemaet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.


Jeg samtykker til behandling av opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet for følgende formål:
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...