JA til Vegmuseum i Dirdal

Statens vegvesen har besluttet å avvikle museet i Dirdal. Det skal kun være mulig å se norsk veihistorie på Lillehammer. 

Dette er en underskriftskampanje/opprop mot nedleggelse av Vegmuseet i Dirdal.

Det er viktig, ikke bare for dalen, men hele distriktet og vår region til å ta vare på den historien som er samlet her - hvordan veibygging ble til i det utfordrende landskapet vi har her på vestlandet.

Museet viser vår kulturhistorie, hvordan garder, grender og små plasser blir bundet sammen av veien for at folket kunne komme seg på skole, til doktor, til kirke, kunne møte hverandre og drive handel. Ett grunnlag for det gode samfunnet vi har i dag.

Museet hviser vår veihistorie, hvilke verktøy og redskaper som ble brukt av våre forfedre, våre fedre, bestefedre og oldefedre, hvilke slit de la ned, det viser hvordan redskapene og maskinene ble større og bedre og gjorde veidriften både bedre og tryggere. Den viser utviklingen av bruer, alt fra enkle steinbruer som en brukte før over små juv og skar til større om mer moderne bruer som hengebruer og rørbruer som binder hele vestlandet sammen. 

Hvorfor skal ikke våre barn og barnebarn få mulighet til å lære sin historie? Skal statens vegvesen frarøve de den muligheten?

Det er her vi kan vise vår histore, det er vår arv - det er her vegmuseet hører til - i dette landskapet hvor historien den formidler foregikk. 

Det jobbes nå bredt politisk for å finne løsning for å beholde museet. Gjesdal kommune har tatt intiativ til ett møte i 27.06.23 sammen med fylkeskommunen, Jærmuseet og Norsk veimuseum. 

Det er et stort engasjement for å beholde museet i Dirdal i hele distriktet, noe som også har gjenspeilet seg i støttemarkeringen 14.06.23 og responsen på Facebook siden JA til Vegmuseum i Dirdal.

Vi oppfordrer alle til å gi sin støtte for å bevare vår veghistorie på Vestlandet.

Vi er mange, vi skal rope høyt og vi skal være synlige

vegmuseum_bilde.jpg


JA til Vegmuseum i Dirdal    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godtar jeg at JA til Vegmuseum i Dirdal vil kunne se all informasjon jeg oppgir på dette skjemaet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.


Jeg samtykker til behandling av opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet for følgende formål:
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...