JA til straff for samværssabotasje (Samværssabotører MÅ straffes med dagbøter og fengselsstraff)!

12434.jpgFlere barn opplever at den ene av foreldrene urettmessig blokkerer muligheten for samvær med begge foreldre. – Rettsapparat er ofte eneste løsning, men det er et problem at mange ikke har økonomi til juridisk bistand, sier advokat Rikke Arnesen.

"Samværssabotasje er når avtalt eller fastsatt samvær ikke gjennomføres, og det ikke foreligger gode grunner for at samværet ikke gjennomføres. Den av foreldrene som barnet bor fast hos har en plikt til å støtte opp under samværsretten, jf. barneloven § 42 første ledd.

En samværsordning fungerer dessverre ikke alltid slik den skal. Det kan være ulike grunner til at samværet stopper opp. Noen ganger stopper samværet opp fordi partene er i en konflikt, og bostedsforelderen ikke leverer barnet til avtalt eller fastsatt tid. Samværssabotasje foreligger imidlertid også når samværsforelderen ikke møter eller stiller opp i henhold til ordningen, men i disse tilfellene har ikke lovgivningen noen regler om tvang."

 

MIN HISTORIE:

Jeg er en mann på 27 år og har 2 barn. Ei datter på 6 år og ei på 3 år, med to forskjellige mødre. Hun eldste dattera har jeg ikke fått sett siden 2018, helt uten grunner. Vi hadde samværsordning og moren til min eldste datter møtte ikke alltid opp til avtalt tid, og gav heller ikke beskjeder. Helt siden min eldste datter Mathea ble født i år 2014, så har det vært problemer med moren, altså eksen min. Når Mathea var baby, så fikk ikke jeg sett dattera mi på 3 mnd, helt uten grunner. Lang historie. Vi har vært på møte hos familievernkontoret i Time kommune på Bryne i Rogaland ca 7 ganger. Men aldri kommet til noen enighet, mor kom med løgner om meg som far. Hun kritiserte meg og hisset seg selv opp. Jeg var samarbeidsvillig og ville være der 100 % for dattera mi. Jeg og min tidligere samboer hadde Mathea i 2 mnd i sommer 2018, ettersom mor skulle reise til utlandet. Barnemor fikk også en del bekymringsmeldinger som barnehagen til Mathea sendte til barnevernet. Som handlet om omsorgssvikt. Mathea kom med mat i håret og hullete klær.  Mormoren til Mathea hentet oftere i barnehagen enn det moren til Mathea gjorde. I løpet av de 3 årene til Mathea, så flyttet hun med Mathea ca 4-5 ganger. Noe som er ustabilt og dem byttet opp til flere barnehager for å komme seg vekk fra bekymringsmeldingene. 

Det er enda mer som ikke er stabilt og mye som er utrygt for lille Mathea som har hatt det så ustabilt helt siden hun ble født. Moren til Mathea valgte å flytte Mathea til USA fordi moren til Mathea hadde blitt sammen med en amerikansk krigsveteran. Der har dem vært siden 2018. Moren til Mathea har ikke fått noe straff og hun egner seg ikke som mor. Jeg som far har kjempet i flere år for min rett til å være far. Men føler jeg ikke blir tatt på alvor.

 

Her deler jeg litt av historien jeg skrev i 2018 når dem hadde reist. Dette ble skrevet i 2018 og da var Mathea 4 år. Nå er hun 6 år og jeg og min familie har enda ikke fått sett henne eller snakket med henne. Julegaver og bursdagsgaver får vi heller ikke sendt!!

 

 OPPROP (SIGNATURKAMPANJE) fra 2018:

"Barnevernet var inne i bildet hos barnemor etter flere bekymringsmeldinger om omsorgssvikt hos mor, bekymringsmeldingene ble sendt av barnehagen. Jeg anmeldte også barnemor til politiet for grove falske anklager og beskyldninger, dette ble henlagt av politiet pga for dårlig kapasitet. Jeg hadde alle bevis, men anmeldelsen ble likevel henlagt. 

Jeg advarte barnevernet med at barnemor kom til å flytte/rømme, hvis bekymringsmeldingene ble henlagt. Noe jeg hadde rett i - bekymringsmeldingene fra barnevernet ble henlagt, men hun fikk en advarsel fra BV om at hun skulle lage ett stabilt hjem for barnet og bosette seg i Stavanger, noe barnemor lovet BV og hun sa også at hun hadde fått barnehageplass til barnet i Stavanger - alt var løgn fra hennes (barnemor) side.

Rett etter bekymringsmeldingene ble henlagt, så flyttet barnemor (eksen) med vårt felles barn til USA i strid mot barnevernet og meg som far.

Jeg fikk ikke engang vite at dem hadde bosatt seg i utlandet, det fikk jeg lest via Helsenorge.no. 

Barnemor har blokkert og slettet meg og min familie på alle sosiale medier, byttet telefonnummer og fornavn. 

Får man virkelig lov og skal det være så lett og leve på flukt uten og bli tatt. Ei lita jente på 4 år, min førstefødte datter bli tatt vekk fra faren sin, sin lillesøster, og resten av familien sin her i Norge.

Moren hennes har flyttet med henne til USA imot min vilje. Hun fikk meg til å skrive under på noe ifjor 2017, og det viser seg at det var en tom flyttemelding. Barnevernet har vært inne i bildet og der lovet hun å bli i Norge. Nå har hun flyttet likevel, og tatt med seg Mathea. Vi har prøvd å kontakte alt som kontaktes kan, men akkurat nå er det sånn at hun har flyttet permanent. Dette er vondt for oss alle, og vi kommer aldri til å godta dette. 

Jeg mener at ingenting av dette er lov.. Jeg har vært i kontakt med barnevernet, politi, ambassaden, aviser og diverse. Men ingen vil hjelpe - ingen vil hjelpe en bekymret far som har kjempet hele veien for sin datter på 4 år. Ingen av oss har truffet barnet på 6-7 måneder.

Dette må gjøres noe med!

Skriv under om du er enig i at systemet i Norge har sviktet, 
jeg mener det ikke er til barnets beste å bli tatt vekk fra miljø, familie og venner. Vi vet ikke når vi får sett Mathea (barnet) igjen, og det er vondt. Jeg mener også at samværssabotasje skal straffes med dagbøter og fengselsstraff eller omsorgsovertakelse."

 

Skriv under på oppropet NÅ om du også er enig i at samværssabotører må straffes med dagbøter, fengselsstraff eller omsorgsovertakelse..!

Et barn har rett til å ha kontakt med begge foreldrene.

46458028_314538932472769_2261691849217409024_n11.jpg

Meg og Mathea!❤

 

 inbound3854376693575298235.jpg

 ❤ Storesøster Mathea og lillesøster Amalie ❤

 

inbound1921603157072730978.jpg

Instagram: Pappakjemperfordeg 

Link til oppropet fra 2018: https://www.opprop.net/vakn_opp_-_er_dette_lov

 

Link til Facebookgruppa FÅ MIN DATTER MATHEA HJEM TIL NORGE: 

https://www.facebook.com/bortfortfranorgetilutlandet/

 

 

 

Skrevet av Leonhard Hoff Simonsen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Leonhard Hoff Simonsen fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...