Gi min covid-vaksine til en sykepleier i et lavinntekstland

Nrk.no melder 30.01.21 (https://www.nrk.no/urix/vaksinekapplopet_-fattige-land-ma-trolig-vente-til-2023-1.15351653) at verdens rikeste land har sikret seg alle de 80 millioner tilgjengelige vaksinedosene mot covid-19 fram til nå, og The Economist Intelligence Unit har regnet ut at de 85 fattigste landene i verden trolig må vente til 2023 med å starte massevaksinering.

Covid-19 er et globalt problem, og mens det i Norge handler mest om goder som må utsettes, så handler det i den fattigste delen av verden om liv som går tapt. Mennesker som ofrer eget liv og helse for å hjelpe smittede som blir innlagt på sykehus fortjener å gå foran meg i vaksinekøen. Derfor ber jeg regjeringen om å donere det antall vaksinedoser som tilsvarer antall underskrifter på denne kampanjen til land som ikke har økonomi til å hevde seg i kampen for å sikre vaksine til sin befolkning, og ber om at utsatte grupper prioriteres som mottakere.

Solidaritet stopper ikke ved landegrensa, og heller ikke covid.

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Yngvar Monstad kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...