FRIHET OG RETTFERDIGHET FOR OROMOFOLKET I ETIOPIA

Attentatet på den kjente artisten og aktivisten Haacaaluu Hundeessa fant sted den 29.juni 2020. Haacaaluu ble drept i hovedstaden, Addis Abeba, eller som Oromofolket kaller det, Finfinne.

Drapet på Haacaaluu utløste uro og misnøye som lenge har ligget igjen i befolkningen og det politiske landskapet i Etiopia.

Oromofolket har vært marginalisert i flere titalls år. Det er den samme etniske gruppen statsministeren Abiy Ahmed tilhører, men som han nå har vendt ryggen til. Oromofolket er den største folkegruppen, med over 34% av befolkningen i Etiopia.

Mange hadde håpet på at Ahmed ville bringe endringer, da han ga uttrykk for at han kunne tilby en ny måte å styre landet - demokratisk. Siden han fikk fredsprisen har han blitt kritisert for menneskerettighetsbrudd og for å være like antidemokratisk som sine forgjengere

Allerede påfølgende dag, tirsdag 30. Juni 2020 omringet militæret hovedkontoret til Oromia Media Network, pågrep flere journalister og stengte mediabyrået.

Menneskerettighetsaktivister og opposisjonspolitikere ble i etterkant av attentatet pågrepet og fengslet. 

Over 100 uskyldige mennesker ble drept de påfølgende dagene etter attentatet på artisten, ifølge regimet selv.

NÅ ER OROMOERE I ETIOPIA AVHENGIG AV AT VI ER STEMMEN FOR DE STEMMELØSE! BLI MED PÅ KAMPEN MOT DET ETIOPISKE REGIMET!

#ISOLIDARITETMEDOROMOERE
#OROMOPROTESTS
117825508_339898040521796_9077302807633324083_n.jpg


Norsk-Oromo Ungdomsbevegelse    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Norsk-Oromo Ungdomsbevegelse kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook