La sosionomene få gjøre jobben sin, Sosionom REIS DEG

Quoted post

Elisabeth
Gjest

#8 Et hjertesukk med stor bekymring

2014-06-12 22:52

Viktig med helheten som vi som sosionomer skal se. Vi er blitt mer usynlige mens vernepleiere og annet helsepersonell går inn i faget. Det har blant annet blitt mer medisinering av barn og ungdom i barnevernet. De kaller det ADHD mens sosionomen og barnevernspedagogen kaller det omsorgsvikt, tilknytningsforstyrrelser og traumatisert oppvekst. Alle disse har samme symptomer og gir ofte store utslag på atferd. Om vi forsvinner og Vernepleie og andre helsepersonell overtar er jeg redd medisinering vil øke og hjelpen de virkelig trenger blir borte.

Replies


Gjest

#27 Re: Et hjertesukk med stor bekymring

2014-06-16 19:32:25

#8: Elisabeth - Et hjertesukk med stor bekymring

Kan ikke være mer ening. I TSB får mange diagnosen ADHD, og 70 % har vært utsatt for omsorgssvikt. :O

Kristin

#31 Re: Et hjertesukk med stor bekymring

2014-09-12 18:03:16

#8: Elisabeth - Et hjertesukk med stor bekymring  

 Dette var meget godt skrevet, som sosionom deler jeg bekymringen for ensidig sykepleiefaglig tenkning sett opp mot antisosial atferd og utfordringer hos de vi kaller problembarn. Helsefaglige sier de tenker hehetlig, men med så mye sykdoms- og medisinlære gjennom3 år i en bachelore, sier det seg selv at det ikke er tilstrekkelig opplæring på den sosiale arena. Sosionomen er unik i så måte og blir som profesjon ofte beskrevet som "limet" i en tverrfaglig setting. Dette er fordi vi har et overordnet blikk på samfunnsliv og velferdsystemer - men også individrettet kunnskap som psykisk helse, behandlingsformer og ulike anerkjente metoder. Sosionomen passer inn over alt, rett og slett. 


Gjest

#33 Re: Et hjertesukk med stor bekymring

2016-01-18 17:52:23

#8: Elisabeth - Et hjertesukk med stor bekymring  

 Det er vel nettopp på grunn av yrkesgrupper med slike oppfattninger og meninger at det er viktig at ikke alle får autorisasjon og tillegges mer tyngde enn de egentlig innehar.

 

Å påstå at ADHD ikke er medisinsk begrunnet, men skyldes omsorgssvikt, viser bare hvor livsfarlig det er at dere arbeider med barn og foreldre.

Det var en skremmende bastant oppfattning du hadde.

Hvilken medisinsk kunskap har en sosionom til å påstå dette? NULL OG NIKS!!