La Johanne Marie bli i Norge!!


Gjest

/ #6

2016-11-08 01:53

(slettet innlegget ved en feil og legger inn på nytt her)
Utlendingsloven ligger utenfor mitt normale kompetansefelt, men håper likevel det kan være til litt hjelp.
Hvordan vil utvisningsvedtaket fortone seg? Det er mange forhold som blir avgjørende når påtalemyndighetene griper tak i denne saken. Det er lengden på det ulovlige oppholdet, ulovligheter som er begått og evt. andre vedtak fattet av UDI/retten tidligere som helhet eller hver for seg vil bidra til å gjøre utvisningsvedtaket mer langvarig.
For de som er interessert i hva loven sier om dette kan åpne linken nedenfor og sette seg mer inn i alvoret. "Utvisning etter utlendingsloven §§ 66, 67 og 68 - brudd på utlendingsloven og/eller straffbare forhold". UDI regelverket bygger på et felles regelverk inngått mellom 27 medlemsland. En utvisning i ett av landene vil som regel også gjelde for de andre Schengen landene. (Blå farge er EU land mens grønn farge betyr EØS land)

På generelt grunnlag:
Når en reisende kommer inn i Schengen område og har statsborgerskap som ligger utenfor (feks. Canada og resten av verden) og en ikke har oppholdstillatelse så vær klar over at en kan bli utvist fra hele området i 12 måneder ved såkalt "overstay" på mellom 1 - 4 uker, om en unnlater å melde fra til politiet/utlendingsenheten. Om et ulovlige oppholdet går over flere år kan det ende med påtale og fengselsstraff før selve utvisningsvedtak fattes. Utvisningsvedtakene fattes fra 1, 2, 5, 10 år eller livstid. Som en hovedregel vil myndighetene reagere strengere i takt med den tiden noen oppholder seg ulovlig her.
Er det på toppen av dette begått andre forhold som er knyttet opp mot Utlendingsloven vil straffereaksjonen normalt  øke proposjonalt. Det trasige er at  utvisningsvedtak ikke bare gjelder for Norge, men normalt også for hele Schengen området, som i  praksis dreier seg om det meste av Europa, minus Storbritannia og Irland, som per i dag ikke tilhører dette nettverket av land om felles grenser og regelverk. Tror det kan være verdt å forsøke å fokusere på formildende omstendigheter. At hun ikke har familie i Canada har neppe relevans for saken. I så fall hadde vel flyktninger brukt argumentet for å søke asyl her. Jeg tror det beste er å gå etter formildende omstendigheter som helsetilstand osv, og det som kan sakke en rask deportasjon kan være en usedvanlig god heseattest fra lege. Dette er nok eneste farbare vei å gå og som kan gjøre en forskjell. Ellers  er nok en god ide å samarbeide med politi/utlendingsenheten etter beste evne.

Lykke til