MOT godsterminal i Hordnesskogen og på Unneland


Gjest

/ #19

2015-12-13 03:27

Dette er som å prøve å ta Nordmarka fra østlendingene, og rasere og ødelegge den! Ingen der hadde akseptert det, og ingen hadde vel funnet på å foreslå noe slikt heller! Vi i Bergen trenger slike flotte friområder som Hordnesskogen og Unneland! De er uvurderlige og uerstattelige! Etter at kampanjen på Facebook mot godsterminal i Hordnesskogen og på Unneland startet for få dager siden, nærmer det seg nå raskt 8000 underskrifter.
Hordnesskogen og Unneland er sjeldne, flotte naturperler i Bergen som gleder tusenvis av turgjengere, mosjonister og andre både fra nærområder og langveisfra! Vi trenger slike grønne lunger som åpner for idretts- og naturglede, sosialt samvær og kultur. Disse flotte områdene er helt unike i så måte! Jernbaneverket bør legge planene sine på is og tenke seg om, eller legge dem helt ned! Finn i allefall et bedre egnet sted. Tenk framover! Pendelen svinger! Miljø og helse har etterhvert blitt viktigere enn storkonsum og monsterfabrikker! Følg med i tiden og gjør heller langsiktige investeringer i våre og våre barns psykiske og fysiske helse!

Etter 20 års kamp for miljøet rundt om i verden, signerte endelig verdens ledere en historisk avtale i Paris i går! Den tar sikte på i å ivareta miljøet og bekjempe klimaendringer! Avtalen markerer et etterlengtet vendepunkt. Dette er resultatet av at svært mange over hele verden lenge har kjempet for miljø, liv og helse! Disse verdiene har lenge måttet vike for komfort og økonomisk velferd. Vi har kommet til et punkt der vi ikke lenger kan la forbruk og profitt styre. Norske politikere må vise at de tar dette på alvor! De må ta konsekvensen av denne viktige markeringen for miljøsaken. Det er de forpliktet til. De som tar politiske beslutninger må vise i praksis at de følger med i timen! Det betyr at vi må beskytte og bevare slike områder og verdier som ligger i Hordnesskogen og på Unneland! Det er livsnødvendige grønne lunger som folk har et eierforhold til. Jernbaneverket kan ikke bare kjøre over oss med godstrafikken sin!