bevarsøgnevideregående

Saksbehandler

/ #14 Mobbesaker kan bli avgjørende i forhold til nedleggelse

2015-02-25 00:07

Jeg jobber i ett utvalg hvor vi går igjennom mobbesaker fra forskjelige skoler i fylket og der vurderer vi hvordan det psykososiale miljøet er på skolene og jeg tar bladet fra munnen for å si at det er viktig å ta mobbesaker på alvor fra nå av, for nå har rådvalgene i fylkene lov til å bruke annonymiserte rapporter i forhold til vurderingen om hvilke skoler som blir nedlagt eller ikke når det kommer kutt i fylke og kommuneøkonomi, for mobbing handler i aller dypeste grad økonomi dette også. 

For å illustrere dette, så kan dere ta saken om Robert Liland, mobbingen kostet ikke kommunen bare 600.000.- I tillegg kommer årlige kommunale utgifter på ca 200.000 i dagpenger fra det kommunale NAV, og hvis ett mobbeoffer går på dagpenger i 10 år på grunn av at mobbingen har gjort han arbeidsinvalid, så snakker vi om 2,6 mill på en sak i gjennomsnitt før uføretrygd blir innvilget og saken er ute av det kommunale systemet og inn i det statlige systemet. Dette tar kommunene inn i regnestykket for økonomisk planlegging fremover i frhold til hvilke skoler og kommunale bedrifter som må legges ned ved eventuelle kutt som må gjøres i forhold til økonomien. Nå er ikke denne saken deres, men fylket har heller ikke så mye penger, faktisk så er mindre vidregående skoler mye mer sårbare i forhold til dette enn kommunale skoler siden fylkeskommunen har mye mindre penger å rutte med på innbyger enn kommunene har.

Så mitt budskap er klart, få ned mobbingen ellers kan det være din arbeidsplass som blir neste sted sm legges ned når det kuttes.