Folkeavstemming for eller mot en oppløsning av Indre Østfold kommune

FF181.jpgI desembermøtet for Indre Østfold kommunestyre ble det behandlet et brev fra kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp), hvor Indre Østfold var en av ni kommuner som fikk mulighet til å løse opp kommunen siden den hadde blitt tvagssammenslått i 2019.

Folkets Stemme fremmet et forslag om en folkeavstemming slik at innbyggerne selv kunne avgjøre om de vil beholde eller oppløse storkommunen. En slik folkeavstemming burde vært avholdt i kommunene, Hobøl, Spyderg, Askim, Trøgstad og Eidsberg før kommunesammenslåingen i 2019, men ble bare gjennomført i en av kommunen, hvor den ikke ble lyttet til av kommunestyret.

Kommunestyret i Indre Østfold kommunestyre ville ikke la innbyggerne si sin mening denne gang, og forslaget til Folkets Stemme fikk ikke flertall i kommunestyret, da saken ble behandlet i desember 2021.

Vi lar det være opp til innbyggerne å bestemme i en folkeavstemming om kommunen skal oppløses eller ikke, men for at du/dere skal få tatt stilling til dette spørsmålet, må vi få vedtatt en folkeavstemming i et fremtidig kommunestyremøte. For å få dette til trenger vi din underskrift. 

Signer og del!


Folkets Stemme v/Frank Finstad    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godtar jeg at Folkets Stemme v/Frank Finstad vil kunne se all informasjon jeg oppgir på dette skjemaet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.


Jeg samtykker til behandling av opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet for følgende formål:
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...