Faglige tillitsvalgte sier nei til borgerlig budsjettsamarbeid

Den siste tids media oppslag rundt partiet Rødt sin nominasjonsprosess har generert et klima i de politiske miljøene vi som faglige tillitsvalgte ikke kan la være å adressere.  Det er ikke de interne politiske prosessene vi mener bør adresseres, men hvordan byrådspartiene blander seg inn i interne prosesser og bruker dette som et argument til å åpne opp for et budsjett samarbeid med Venstre.  Som kom frem i Aftenposten artikkelen 21. september.

Vi som tillitsvalgte i fagbevegelsen har i kommunevalgkampene stilt opp og kjempet for at partiene på venstresiden skulle komme til makta og beholde den.  Grunnen er at politikken er bra for våre medlemmer, for arbeidsplassene våre og for det livet vi skal ellers leve i byen vår.  

Derfor ser vi veldig alvorlig på at byrådspartiene uttaler seg om å åpne opp for et budsjett samarbeid med Venstre og åpner opp døren for et borgerlig og fagforeningsfiendtlig parti.  

Det har foregått en faglig kamp i årtier for å ta tilbake viktige velferdstjenester i offentlig regi og styrke arbeidsfolk rettigheter.  Her har byrådspartiene gjort en god jobb for vår faglige kamp.  Men dersom vi nå står foran en situasjon der de samme partiene vi har tillit til, skal åpne opp for borgerlig partier som Venstre, som tydelig ønsker mer privatisering og mer markedsstyring må vi stille oss spørsmålet om denne tilliten er fortjent.  

Skal vi kjempe gjennom den kommende valgkampen og bruke våre fridager, helger feriedager skal vi ha tilliten til at vi kjemper for folk som ikke snik-innfører borgerlig politikk som vil være ytterst skadelig for fagbevegelsens faglige kamp.  

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Linda Amundsen fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLERBetalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...