Bygg folkevennlig på Grünerløkka!

9A37CB61-AB34-4736-8EF4-C6FB6C5F1FB3.jpeg

 

Utbyggersleskapet Sequioa har søkt om å bygge nye bygg i Fagerheimsgata 16 på Grünerløkka i Oslo. De fikk tegnet minst to ulike forslag: Et av arkitektkontoret Atelier Oslo og et av Fjord arkitekter. De har valgt å gå videre med det alternativet tegnet av førstnevnte.

 

Forslaget til Fjord arkitekter har mange elementer av tradisjonell/førdmodernistisk arkitektur og er estetisk overlegen Atelier Oslo sitt modernistiske forslag.

Vi vet fra vitenskapelige studier og befolkningsundersøkelser at et stort flertall av befolkningen foretrekker tradisjonell estetikk. Ved å velge Atelier Oslo sitt forslag, tar ikke byggherre Sequioa hensyn til hva befolkningen ønsker seg og trives med. 

Arkitektur påvirker trivsel og helse. Derfor bør byggherre være sitt ansvar bevisst og sette befolkningens ønsker høyt.

 

Vi krever at Sequioa bygger med tradisjonell estetikk i Fagerheimsgata 16, for eksempel langt mer i tråd med Fjord arkitekters forslag.

 

 

 

Lenker:

https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202307181&sti=

 

https://forskning.no/arkitektur-nmbu-norges-miljo-og-biovitenskapelige-universitet-partner/folk-flest-trives-ikke-med-moderne-arkitektur/1622000

 

https://www.aftenposten.no/oslo/i/4obgKE/heller-klassisk-enn-moderne

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Saher Sourouri fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...