Bevar Langløkka barnehage og Dovregubben!

 

Langløkka barnehage har en unik beliggenhet i nærheten av skog og natur. Barnehagen har også en naturavdeling med plass til 26 barn. Beliggenheten og naturavdelingen er avgjørende momenter som gjør at foreldre fra hele Krokstadelva velger Langløkka til sine barn.

De ansatte i Langløkka barnehage har høy kompetanse. Flere av de ansatte har jobbet i barnehagen siden den var ny på 1990-tallet. Den er en av de få barnehagene i gml Nedre Eiker som hang seg på Drammen og kunnskapssentret og sendte de ansatte på blant annet “Være sammen” kunnskapsløft. Dette viser engasjement og ønske om å drive en god barnehage.

Dovregubben er plassert ca 300 meter nordvest for Langløkkas inneavdelinger, inne i skogen. Barna er ute i skogen hele dagen. Alle måltider inntas ute, eller i avdelingens bålhytte eller varmestue. Dovregubben er ikke er inngjerdet, og barna løper fritt i skogen innenfor grensemerkene som er vist på trærne. De leker med alt det naturen har å by på, blir særdeles gode motorisk, er mindre syke og trives bedre enn barn i tradisjonelle barnehager.

Det skrives om hvor viktig aktivitet og friluft er for barn og hvor viktig dette er for oppvekst, trivsel og helse, både mens barna er små og senere i livet. Likevel blir Dovregubben naturavdeling presentert som en UTGIFTSPOST, et fordyrende element, som koster for mye å drive! På grunn av sikkerhetshensyn krever Dovregubben 1 PERSON mer enn det bemanningsnormen tilsier. Er ikke det verdt det for å kunne drive en fantastisk naturavdeling med god kvalitet og et unikt og sjeldent tilbud??

Det er en skandale å legge ned Langløkka barnehage som en av de eneste barnehagene i Drammen med en naturavdeling er for oss en skandale!