Behold døgnbemanning ved Hagegata og Vaterland omsorgsboliger

Halden kommune ønsker å endre bemanninga ved disse omsorgsboligene fra døgnvakt til ambulerende tjenester. I følge kommunedirektøren og et flertall av partiene i kommunestyret, er dette "godt nok".

Kommunen har glemt at alle beboerne har medisinske vedtak, som er avtalt mellom fastlege, spesialister og kommunen. Det er alt fra å få hjelp til å stå opp og legge seg, til dobesøk eller stell om de bruker bleie eller innlegg, til hjelp med å spise, og mer medisinske tjenester som utdeling av medisiner og stell av sår og bruk av maskiner for å opprettholde livsviktige funksjoner.

De som arbeider ved omsorgsboligene løper allerede i dag bena av seg for å dekke alle vedtak. Når da mange beboere får avslag på søknader om tjenester leger og spesialister mener er livsnødvendige, er det riktig å si at tjenesten som den er i dag ikke en gang er "god nok"?

Direktøren mener at familiene må engasjere seg mer. Ei uke før faren min døde i mai, fikk han avslag på en-til-en-bemanning. Ukene før brukte han oksygenmaske. Han kunne ikke svelge og han kunne ikke hoste selv, så han måtte hele tida ha hjelp til å fjerne slim så han ikke skulle drukne. Derfor var jeg i leiligheten hos han i fem-seks timer flere ganger i uka for å avlaste de ansatte. Er dette bedre enn "godt nok"?

Nei, det er det ikke!

Jeg sier nei til Halden kommunes omlegging av bemanningen ved omsorgsboligene i Hagegata og på Vaterland!

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Gry Hansen fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...