Akademisk opprop for Gaza: «Stopp bombingen av Gaza – opphev blokaden nå»

Hamas’ terroraksjon mot sivile israelere 7. oktober var åpenbart et hensynsløst brudd på alle internasjonale regler for krigføring. Sivilbefolkningen i Gaza har deretter også blitt utsatt for en kollektiv avstraffelse som er i strid med folkeretten. Per 23. oktober er over 5000 mennesker drept av Israels bomber, over 60% av disse er kvinner og barn ifølge FN (https://news.un.org/en/story/2023/10/1142687), og tallene stiger kontinuerlig. 

Samtidig hindrer Israels blokade tilgang til mat, vann, elektrisitet, drivstoff og medisinsk utstyr og forholdene er umenneskelige. Angrepene følges av en dehumaniserende retorikk, som fraskriver palestinerne menneskeverd. 

Vi, vitenskapelig og administrativt ansatte og studenter ved norske institusjoner innen forskning og høyere utdanning, står solidariske med våre kolleger, medstudenter og medmennesker i Gaza og på Vestbredden. (se https://www.birzeit.edu/sites/default/files/upload/open_letter_from_birzeit_university_-final.pdf).

Vi krever at bombingen opphører, at blokaden oppheves og at skoler, utdanningsinstitusjoner og sykehus beskyttes.


Kontaktpersoner: Anje Müller Gjesdal og Synnøve Lindtner    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Kontaktpersoner: Anje Müller Gjesdal og Synnøve Lindtner fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...