Vi som krever TV2-kanalene tilbake på skjermen!

Høsten 2021 gikk avtalen mellom TV2 og Telenor om retten til å kunne vise TV2’ kanaler for Telenor-kunder ut.

Det ble forhandlet i lang tid uten å komme til en enighet om pris og det endte derfor med at Telenor ikke lenger kunne vise TV’s kanaler fra 3. Desember 2021. Detaljer fra forhandlingene får vi ikke vite fordi de er hemmelige.

Dette førte da til at en rekke Telenor-kunder fra 3. Desember ikke lenger kunne se TV2-kanalene på lineær tv. Tallet oppgis til å gjelde en halv million husstander og opptil en million seere. Man ble tilbudt en «kompensasjon» fra Telenor som overhodet ikke samsvarer med den månedsprisen man betaler pr måned for å ha tilgang til kanaler. Akkurat kompensasjonen kan diskuteres ettersom månedsprisen også inkluderer kanaler man fortsatt har men fakta er at svært mange av disse kundene har TV2 som en av sine foretrukne kanaler.

Mange kunder som har brukt hele høsten på å se på storsatsningene til TV2 mistet de siste finalesendingene og føler seg derfor snytt for tiden de har brukt gjennom høsten.

At TV2 har gitt gratis tilgang til å se kanalene på betalingstjenesten TV2 Play er ikke holdbart da å se tv på nettbrett og pc overhodet ikke kan sammenlignes med å se kanalene på tv. For å få denne gratis tilgangen må man også registrere seg som kunde og legge inn et kredittkort som gjør at hvis en selv ikke er tilstrekkelig oppmerksom ender med at man blir belastet den dagen gratistilgangen opphører.

Det virker på utenforstående som om de opprinnelige forhandlingene ble startet såpass sent opptil fristen at en uenighet automatisk ville føre til skadelidende kunder. I alle andre forhandlinger så diskuterer man på overtid for å prøve å bli enige eller det ender i et endelig brudd.

Først 13. Desember kom det i gang samtaler igjen etter hva partene selv har opplyst, men nok en gang kom partene ikke til enighet.

6. Januar 2022 kom foreløpig siste utspill i saken. Telenor har tilbudt TV2 en sum for å kunne vise kundene TV2 Hovedkanalen og TV2 Nyhetskanalen. Telenor hevder de har gitt en prisøkning på disse to kanalene som TV2 avviser og kaller det et PR-utspill. TV2 hevder at Telenor krever å få betale mindre enn i dag.

For oss kundene på utsiden som ikke får vite detaljer fra forhandlingene så virker det jo logisk at Telenor skal betale litt mindre fordi de ønsker i første omgang å kun vise de to hovedkanalene slik at kundene ikke lenger skal lide unødig. TV2 lineær tv omhandler i tillegg TV2 Zebra, TV2 Livsstil, TV2 Sport og TV2 Sport Premium. At Telenor skal skal betale full pris uten disse to siste kanalene virker kunstig. TV2 hevder at de legger all sin innsats i å komme til en ordning men for kundene oppleves det ikke slik.

Hvert eneste år er det tv-seere som mister sine kanaler på grunn av prisforhandlinger, enten det være seg Telenor, Get, Riks-TV eller andre. En fellesnevner virker å være TV2. Det kan stilles spørsmål ved om det er TV2 som setter urealistiske krav her.

Når 2022 startet begynte også vårsesongen til TV2. Det er allerede flere store satsninger som har startet sendingene på TV og som kundene derfor ikke får sett.

Nå kan ikke kundene lenger sitte på bakerste rad og lide mer for det som virker som en total uvilje på å bli enige.

Med bakgrunn i at TV2 driver på en konsesjon gitt av staten ved Kultur- og likestillingsdepartementet så hevder vi nå at TV2 bryter konsesjonsplikten sin ved å sperre for TV2 Hovedkanalen og TV2 Nyhetskanalen.

Konsesjonen sier helt klart:

  • Punkt 5: Formidlingsplikt

Kulturdepartementet vil med hjemmel § 3 i lov 10. juni 1988 nr 46 om kabelsendinger fastsatte vederlagsfri formidlingsplikt for TV2 i norske kanelnett

 

  • Punkt 6: Programspørsmål

TV2 AS skal etablere egen nyhets-og aktualitetsavdeling.

Programprofilen i TV2 skal baseres på prinsippene om allmennkringkasting. Dette innebærer at:

  1. Det skal være daglige nyhetssendinger.

 

Vi mener at TV2 med dette ikke overholder konsesjonsplikten og krever nå handling for å få TV2 tilbake på skjermen. Hvis partene ikke selv klarer å bli enige så må staten ved kultur- og likestillingsministeren inn for å megle for å tvinge fram en løsning. At kundene må betale prisen er ikke lenger akseptabelt!

Oppropet og underskriftene vil bli oversendt partene, Kulturministeren samt Post- og Teletilsynet dersom ikke ikke avtale kommer på plass snarlig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Lise Hansen fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )