Vi som krever endring i hundeloven

Nå er det flere saker hos politiet der det står hunder låst inne på kennel uten kontakt med familie eller andre kjente.

De har fått dødsdommen inntil videre.
Altså, til eierne har betalt fakturaer som kommer med en kald beskjed om betal -ellers vil bestevennen din dø.

Ventetiden er ubegrenset og summen øker for hvert døgn som går. Dette blir heller ikke tilbakebetalt ved vunnet rettsak! 

Mens dette pågår sliter eierne seg nesten helt ut på å forklare hvorfor dette er en misforstått situasjon der det er helt klart to forskjellige synspunkter på hva som skjedde. Den ene siden kjenner hunden, den andre siden har kun et førsteinntrykk.

Så nå må det komme en endring i loven da hunder kan stå i månedsvis på hemmelig adresse uten noe kontakt med noen de kjenner.

Allikevel i en slik presset situasjon forventes det å gjennomføre tester med full konsentrasjon og høy vurdering av oppførsel.

Vi har fått innført dyrepoliti i Norge og derfor er det viktig nå å sette fokus på dyret som venter i et bur et sted.

Her må det inn nye regler om hvor lenge en slik sak kan pågå.
Disse testene må følges hurtig opp og når de er gjennomført med gode resultater burde eier få hunden hjem uten nødvendig bruk av dyrt rettsvesen.
Dersom det er tvil må man heller få hjelp til opplæring om riktig hundehold og trening. Obligatoriske treningsprogram vil helst sikker eier heller gjerne betale for enn leie av oppholdssted for bestevennen.

Så hva kan vi gjøre når loven står over oss og bestemmer at hvis en hund hopper på en ukjent som blir redd, noe hunder merker og blir redde selv, og den dessverre kan ripe opp eller glefse litt, så må den bli avlivet.

Hunder kan også glefse etter munn på mennesker for i deres verden betyr det respekt.

Men det kan virke veldig skummelt for fremmede med en hund hoppende med tenner mot èn.

I slike triste saker taper alle.
Den som ble redd fikk klapp på skulderen, og ble nok mere redd. De som mistet sin aller beste venn, som får beskjed om at det bare var en hund -få en ny, en snill èn.
Og selvfølgelig hunden. Som ikke får leve mer, som ikke får en sjanse til å vise sin tillit og respekt.

Vi krever en tidsramme på vurdering, og at nøytrale vitner som kan korte ned ventetid må bli hørt.

 

Din signatur hjelper!  

 

 
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )