Vi krever en etnisk likestillingpolicy - se til likestillingskampen

Vi krever en ny etnisk likestillingspolicy innen musikk- og kulturbransjen og ved utdeling av integrering- og mangfoldsmidler.  

“Urban” musikk dominerer lydbildet i Norge- likevel mangler det etnisk likestilling på feltet. Det er millioner i mangfolds- og integreringsmidler, men når midlene egentlig målgruppene?  

Når det gjelder mangfoldsmidler er det minoriteter, minoritetsorganisasjoner og minoritetsbedrifter, som taper kampen om midlene. Vi blir utkonkurrert av de store etnisk norske profesjonelle organisasjonene, som både er nasjonale og regionale. Disse har, som oftest heller ingen, eller ikke god nok minoritetsrepresentasjon i sinestyrer, faggrupper, prosjektgrupper, eller i stabben. Nokså ofte er disse etnisk norske organisasjonene ressurssterke og profesjonaliserte, og får dermed ofte veldig godt skrevet søknader og vinner konkurransen om midlene. Det de dog ofte mangler er representasjon samt bakkekontakt med minoritetsmiljøene. Kan man levere gode nok tjenester til mangfoldet når mangfoldet ikke er representert i utviklingen av tjenestene? Blir tilbudene kvalitetssikret på mangfoldige premisser?

Vi  ber ministerne om å utarbeide en ”etnisk likestillingspolicy”, som gjør at minoriteter kan konkurrere på likestilte premisser på alle sektorer. Vi ber ministerne se til likestillingskampen for kvinner, og iverksette liknende tiltak med mål om ”etnisk likestilling” og fair play.

 

Trykk her for å lese hele kravet om etnisk likestillingpolicy. 


OMOD - Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg OMOD - Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )