Stans planene om flytting av ARA Tyrifjord, rusbehandling i modum.

Vi er tidligere pasienter ved Tyrifjord og ønsker at andre rusavhengige skal få det samme tilbudet som hjalp oss og mange andre til å forbli rusfrie ressurser i samfunnet. Sykehuset har nå planer om å flytte Tyrifjord til Sandvika. Dette vil føre til at det nesten ikke er behandlingsplasser igjen i Buskerud. I løpet av de siste årene er to behandlingsplasser flyttet ut av fylket eller lagt ned (Frognerlia, Bragernes) og nå foreslåes Tyrifjord også flyttet. Dette fordi det eneste som tenkes på er økonomi, ikke kvalitet.


30261551_1640518122697873_8207174365075210240_n.jpgErna Solberg sa til fagrådet innen rusfeltet 27.05.15:  “Mer eller mindre langtidsbehandling, med eller uten medikamenter, offentlig eller ideelle institusjoner, brukerkunnskap og fagkunnskap".

Statsministeren ville ikke la de ulike deler av rusfeltet slåss om ressursene, men mente det var nødvendig med mer alt.

http://www.rusfeltet.no/vi-ma-ha-mer-av-alt-sa-statsminister-erna-solberg/#.WsnYU5k8yhA 

Flytting vil føre til at mange av de ansatte, som er en stor del av sjelen til Tyrifjord, blir nødt til å finne andre jobber.

ARP Tyrifjord ligger i fantastisk natur. Vekk fra byens stress, jag og fristelser. 

Ved en flytting vil også tilbudet om dagbehandling bli borte. Et integrert ettervern, som er helt unikt takket være årelang innsats av engasjerte ansatte og pasientene som går der for å hjelpe og støtte hverandre, slik at vi kan leve livene våre uten bruk av rusmidler. Dette er et trygt sted å lufte alle gleder og utfordringer som oppstår i det nye, rusfrie livet. Vi trenger hverandre på godt og vondt. Det skapes fellesskap, noe mange aldri har hatt...

Hovedargumentene for flytting er at de ikke vil leie, men eie lokalene selv. For 10 år siden var det motsatt. De mener det ikke er legevaktdekning, selv om det er 30 min til ringerike sykehus. Det skal fokuseres på rekruttering av spesialister, enda erfaring viser at det tverrfaglige fungerer- inkl ansatte med brukererfaring, noe Tyrifjord har.

Det å gi så mange muligheten til å få rusfrie liv, slik som ARA Tyrifjord gjør, er da også med på å spare samfunnet for mange mange millioner av kroner. Ikke bare fordi samfunnet slipper kostnadene det er med en aktiv rusavhengig, men også den verdiskapingen en rusfri rusavhengig bidrar med. En flytting av ARA Tyrifjord vil i lengden risikere å bli et tapsprosjekt, men først og fremst for den rusavhengige der ute som en dag tar valget om å endre sin livsførsel.

Rusavhengige er mennesker. Vi har ikke råd til å gamble med kvantitet foran kvalitet!

Så kjære leser- enten du er rusavhengig, pårørende eller en som bryr seg- vær så snill å skriv under og DEL så vi kanskje kan få stoppet denne galskapen.

Dette oppropet er laget av Cato Waldenstrøm og Tanmaya Bakke Jørgensen. 


Fru Tanmaya Jørgensen Cato Waldenstrøm    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Fru Tanmaya Jørgensen Cato Waldenstrøm fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )