NEI til forbud mot rescue hunder inn til Norge!!

 

NÅ trenger rescue hundene VÅR stemme!! 

 

VET DERE AT VI GODKJENTE NORSKE ORGANISASJONENE TAR PÅ FORHÅND PRØVER AV ALLE DISSE SYKDOMMENE DE ER SÅ REDDE FOR??

 

NEI TIL ETT FORBUD MOT RESCUE HUNDER INN TIL NORGE!! JA TIL STRENGERE REGLER FOR ALL IMPORT AV HUNDER OG ALLE SOM REISER MED DYR OVER NORSKE LANDEGRENSER!! 

 

Vi i NDRS (Norwegian Dog Rescue Spain) eller bedre kjent som "vi som vil hjelpe hundene i Spania" og våre samarbeidspartnere har en rutine på prøvetakninger før hunden kommer til Norge som er: utvidet blodprøver på middelhavssykdommer som flåttsykdommer, hjerteorm, leichmania. Samtidig sjekkes leverfunksjoner, nyrefunksjoner, proteiner i blodet og hvite og røde blodlegemer. Vi sjekker også at antistoff nivået for rabies er høyt nok.

Av vaksinasjoner tas Dhppi (en firekomponents vaksine som beskytter mot valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvo (virussykdom) og parainfluesa (kennelhoste)), 2x rabies vaksiner (selv om Spania er et rabies fritt land), ormkur, luskur, chippet og pass. Dette burde være ett krav for all import av hund til Norge.

Hundene er så på en traceskennel for å fåferdig alle papirer og ha en siste veterinær sjekk. Disse traces papirene følger hunden hele veien sammen med passet og forteller hvor hunden kommer fra, hvem den og med og hvem og hvor den skal til. Alt dette sendes inn til Mattilsynet på forhånd.

Alle disse prøvene vi tar som blir sendt til labratoriet, er det samme godkjente labratoriet som mattilsynet selv bruker, så mattilsynet har full oversikt over prøvetakninger og resultater.  

Vi er så absolutt enige i at det må strengere regler til i forhold til dagens lovverk, men her må det jo være viktig å jobbe med å stoppet all ulovlig import og ha et samarbeid med dem som gjør dette lovlig og mere enn det i forhold til dagens krav.

 

Vet dere at det er MYGG og SANDFLUE som er årsaken til hjerteorm og leichmania og disse lever i mange ferieland. Om en mygg eller sandflue er en bærer så kan det SMITTE og den ser IKKE forskjell på en rescue hund, hund på ferie eller ett menneske. Vi er alle like utsatt for dette stikket når vi er på ferie å koser oss. 

Frivillige fra flere organisasjoner har vært i samtale med jornalister fra flere aviser, men det har aldri ført til noe positivt for disse såkalte gatehundene. Vinklingen er enten negativ el veldig nøytral og viktig informasjon som blir gitt blir desverre ikke tatt med. 

Det ble publisert en artikkel i afteposten den 2 mars med ett innslag der Betine Sandland fra vår organisasjon blir vitne til og filmer der en eier kaster hunden sin over gjerdet til en av våre samarbeidspartnere. Dette er en familiehund som kommer rett fra eier, men oversikriften i denne artikellen ble:

HER KASTER HAN HAN HUNDEN SIN OVER GJERDET. NÅ VENTER DEN SPANSKE GATEHUNDEN PÅ ET NYTT HJEM I EUROPA!

Hvordan kan slike hunder kalles for gatehunder?? Dette er noe vi så absolutt ikke skjønner og det burde så komme klarhet i hva som går under navnet "en gatehund". I samme reportasje ser vi hunden Santi ankommer Norge som også blir stemplet som gatehund. Det som ikke kommer fram er historien til Santi. Mamman til santi ble levert inn på shelter av sin eier på grunn av at hun var drektig. Ett Engelsk ektepar bosatt i spania fikk så vond av denne moren at dem tok henne inn, så hun kunne få føde valpene i ett hjem. En av disse var Santi, en hund som er oppvokst i et fosterhjem og som aldri har vært på gata. 

www.aftenposten.no/Norge/spanske-gatehunder-far-nytt-liv-i-Norge-Na-strammes-reglene-inn-6161981.html

Dette er orginal videoen: 

 https://www.facebook.com/betine.sandland/videos/10154567875155631/

Dette er Megan som nå heter Lucky. Lucky er den type hund som dessverre har fått stemplet gatehund og som skal forbys å få komme inn til Norge. Megan sto på ASOKA shelter i mange år der ingen så henne helt til denne ene dagen. En dame fikk øyne opp for denne nydelige jenta. Hun ville adoptere Megan å ta henne med seg hjem til Nederland. Megan var en veloppdragen og vell dressert jente som kunne alle de grunnlegende kommandoene og mere en det, så noen har en gang hatt kjærlighet og tid til henne. Lucky trenes nå opp til terapi hund og er også med mor på jobb hos mennesker med psykiske problemer. Hun er en fantastisk hund som hjelper mange mennesker til et bedre liv og hun har en enestående forståelse for mennesker og sinnstilstander. DETTE er den typiske gatehunden som nå skal forbys å komme inn til norge..

17198856_10154899485080631_1355034635_n1.jpg

 

 

 

14191567_297676820591748_295672774_o.jpgSaken er: 

August i fjor publiserte veterinærforeningen en pressemelding om temaet gatehunder i forbindelse med Arendalsuka. De klarte da å sette rikspolitisk dagsorden med ganske stor pressemelding. Geir Pollestad (sp) plukket opp saken. Geir Pollestad deltok på Oslo og Akershus lokalforeningsmøter om import av gatehunder og tok saken inn i stortinges spørretime. Det ble da høring i næringskomiteen på stortinget hvor blant annet DNV og MT var deltagere i tillegg til en del dyrevernorganisasjoner.

 

Høring svarene til næringskomiteen fra veterinærforeningen har 3 konkrete forslag til tiltak.

1. Norske myndigheter må utnytte handlingsrommet som finnes i EU-regelverket når det gjelder kommersiell og ikke kommersiell transport av kjæledyr. Veterinærforeningen er kjent med at EU på dette punketet vil få tilslutning fra flere av medlemslandene som er i lignende situasjon som Norge.

2. Det bør utføres obligatororisk ID merking med landskodemerkede michrochips av hunder i norge. Merking må utføres av veterniær med plikt til å rapportere i ett eget register. Infrastruktur for et slikt register er allerede på plass og vil sikre at man kjenner opprinnelsen til alle norskefødte hunder og derav bidra til å identifisere risikohunder.

3. Norske myndigheter må arbeide intenrnasjonalt for at det etableres et europeisk register over merkede hunder med plikt for de enkelte medlemslandene å rapportere til registeret. Infrastruktur for dette er delvis på plass og flere EU land har allerede innført obligatorisk merking av hundene. 

 

Næringskomiteen har nylig ferdigbehandlet et forslag om forbud av import av disse såkalte gatehundene.

 

1. Stortinget ber regjeringen innskjerpe forvaltningspraksis knyttet til import av gatehunder til norge.

2. Stortinget ber regjeringen vurdere behovet for å innføre en obigatorisk ID-merking av hunder i Norge.

 

Næringskomiteen og NKK (Norsk kennel klubb) var enige om at dette ikke må føre til at det blir mer vanskelig å importere hunder fra seriøse aktører. Hva menes egentlig en seriøs aktør? Vi er mange seriøse organisasjoner som tar dette på alvor. 

 

Det er også kommet forslag som:

Du må ved ankomst til norge med hund dokumentere at du også tok hundene med ut av norge. 

Eier må stå reistrert som eier på hunden i 6 mnd før hunden kan tas inn i Norge. Det er usikkert om du faktisk da må ha adresse i det landet de 6 mnd for at det skal være mulig.

Visst dette handler om smittevern på bakrunn av mange sykdommer der hundene kommer fra, så vil ikke en 6 mnd karantene gjøre dette noe bedre. 

 Geir Pollestad, Jenny Klinge, Kjersti Toppe fra senterpartiet, mattilsynet, veterinærinstitutet støtter et forbud mot innførsel av gatehunder. Jon Georg Dale (frp) har utfordret næringskomiteen på ett forbud. 

Mattilsynet har uttalt at de går inn for å forby både ikke kommersiell innførsel av gatehunder og kommersiell innførsel av gatehunder. Totalt forbud. 

 

Et par av Geir Pollestad uttalelser er:

Ved fri flyt av løsbikkjer er ingen sentral del av de fire friheter i EU. Hvis norge kan dokumentere at det dreier seg om liv og helse, finnes det unntak i EØS- avtalen. Det kan Norge bruke. Pollestad mener at import av gatehunder enten er drevet av kyniske importører eller av naiv misforstått godhet.

 

Dyrebeskyttelsen og NOAH mener at et forbud vil IKKE stanse den ulovlige importen og at strengere krav for all import av hunder vil være det riktige.

 

Det vil nå bli en debatt og avstemmning i stortinget 28 mars. Her kan det komme forslag fra salen som det evt må stemmes over. Det er her vi vil få levert denne underskifs kampanjen. Etter dette er det matilsynet som skal vurdere om det blir en endret lovfortolkning (som kan komme over natten) el om det er behov for å justere lovverket slik at det må ha en høring til. 

 

Derfor er det NÅ viktig at ALLE vi "naive" hundeelskere samles å tar i et tak for dem som virkelig trenger oss! SIGNER, SKRIV HVA DERE MENER OG DEL!!. Vi må NÅ vise at d et finnes flere seriøse mennesker og frivillige organisasjoner med hjerte for dyr, som ser viktigheten av lovlig import og strengere regler av hund til Norge og som også er oppegående mennesker.

 
Dagens krav fra mattilsynet på innførsel av hund til norge er rabies vaksine og tabletter mot revens bendelorm. Dette er så absolutt ikke tilfredsstillende krav for noen hund som skal reise inn og ut av Norge.

  

En gammel sak om hjerteorm ble på nytt publisert 8 oktober 2016 som får folket til å tru at det igjen har kommet en ny hjerteormsak. Nrk kunne ha opplyst i saken at dette er ikke en ny sak, men en som er noen år gammel. Det ble framstilt som at denne hunden ble avlivet på grunn av hjerteorm noe som ikke stemmer. Denne ble ikke tatt inn av er organisasjon å derfor var ikke reglene fulgt for en lovlig import.

Hvor er all fakta, dokumentasjon, statistikk, forskning på den smitte og alle de nye sykdommene som disse rescue hundene har tatt med seg inn til Norge og som legges som argumentasjoner for dette forbudet?  

 

Det er utrolig trist at Rescue hunder skal nå få stemplet gatehunder som nå har blitt en negativt ord og ikke en bekrivelse på en eierløs hund. Hva er en gatehund?

Geir Pollestad mener en gatehund kan enklerst beskrives som en hund som lever et eierløst liv på gata.

 

I spania er det ganske normalt at eiere leverer inn hundene på shelter el killingstation når dem ikke gidder ansvaret lengre. På shelter kan hunder stå i mange år, noen resten av livet i en trang celle med bare betonggulv å ligge på. Mange fryser ihjel i løpet av vinteren. På killingstation drepes det over en lang sko, valper, unge, gammle, små stor, blandinger og renrasede. Mange hunder blir ikke levert på shelter å disse blir funnet hardt skadet, knekt bakpart (så hunden ikke kan flykte å kan bli tatt av rovdyr), hengt fra trær for å pines en sakte kvelning. Ja brutal misshandling på det groveste. Det er en overtro i Spania om jakthunder som ikke kan å jakte, jo mere du påfører den smerte/lidelse før evt en død  el dumping jo bedre jakt neste år og den neste hund vil løpe raskere. Takk pris for alle frivillige som jobber med hundene der nede, hundenes eneste mulighet for litt oppmerksomhet,nærhet og lufting. De gjør en fantastisk jobb med å dra rundt å har foredrag på skoler for å prøve å få ungdommen til å forstå at dyr er like mye verd som et menneske. Steriliserings/kastererings står i stort fokus. Det er ett krevende arbeid og prøve å forandre på en tradisjon, så det vil ta tid.

Det er også et stort problem med alle de som kommer på ferier som skaffer seg en søt valp fra dyrebutikken å når dagen kommer at de må dra hjem etterlates bare hunden. 

http://www.spania24.no/spanske-tradisjoner-er-dyreplageri/

http://www.dagbladet.no/nyheter/i-dag-drepes-tusenvis-av-hunder-i-nordmenns-ferieparadis---syk-kultur/60566293

http://www.tv2.no/a/3310155/

 

 DETTE ER ET MENNESKESKAPT PROBLEM OG DA MÅ VI MENNESKENE ORDNE OPP I DETTE PROBLEMET!! 

DERFOR må vi NÅ stå sammen å kjempe mot all usannhet som spres og informasjonen som blir holdt tilbake må få kommet ut til folket. Så igjen, SIGNER, KOMMENTER OG DEL!!! Sammen kan vi utgjøre en stor forskjell!! 

 

Oss i NDRS Norwegian Dog Rescue Spain 

 

 

 


Norwegian Dog Rescue Spain NDRS    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Norwegian Dog Rescue Spain NDRS kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook