Nei til budsjettkutt i estetiske fag

Møre og Romsdal har noen av landets fremste kunstfag-linjer. Hvert år får elever ved Volda, Atlanten, Kristiansund, Molde og Fagerlia videregående skole mulighet til å utfolde seg gjennom kreativitet, kunst og interessefelt, og etter tre år gå ut derfra med økt selvtillit, selvinnsikt og evne til samarbeid i linjene musikk, dans, drama (MDD), kunst, design og arkitektur (KDA) og medier og kommunikasjon.

Fylkeskommunen foreslår nå å kutte drastisk ned på antall plasser ved MDD-linjene:
Volda vgs skal ha 1/2 klasse per nivå - en reduksjon på 40 elever
Fagerlia vgs skal ha 1 klasse per nivå - en reduksjon på 60 elever
Molde vgs skal ha 1/2 klasse per nivå - en reduksjon på 35 elever
Atlanten vgs skal ha 1/2 klasse per nivå - en reduksjon på 25 elever

I tillegg er det foreslått å "samle" KDA i Ålesund og Molde. I praksis betyr dette å legge ned kunst, design og arkitektur ved Volda og Kristiansund videregående skole. Medier og kommunikasjon står i samme situasjon. 

Dette er et hardt slag mot kunsten, det kreative fagfeltet og ikke minst alle de som setter pris på og trenger kunst og kreativitet i skolehverdagen - og fremtiden.

Hjelp oss å signere dette oppropet så MDD, KDA og medier og kommunikasjon får bestå som det er! 


Vilde Traagstad og Kornelia Melsæter    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Vilde Traagstad og Kornelia Melsæter fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )