Nei til biler og bybane over Bryggen

Vi ønsker lage en underskriftskampanje for å vise politikerne hvor mange som er mot bybane og biler over Bryggen. Denne Unesco perlen må ikke fortsette å få mer trafikk over seg. Da kan Bergen miste en av sine viktigste kjennetegn og landemerker. 

Vi ønsker å trekke frem føre var-prinsippet. Vi planlegger for flere generasjoner fremover, og med en prislapp i denne klassen vil ikke bybanetraséen bli lagt om med det første når den først er kommet på plass. Argumentet for at dette er reversibelt holder ikke mål - kommer det bane over Bryggen, kommer den for å bli. Vi mener også at argumentet for å gjøre Bryggen bilfri, som vi ser mange skyver foran seg i å argumentere for en trasé over Bryggen, helt fint kan gjennomføres uten bybane også. Det handler om politisk vilje og gjennomføringskraft, ikke om mulighetene. De er der.
Det er ikke mer enn vel 50 år siden 66 % av de spurte bergenserne svarte at Bryggen burde rives, til fordel for vårt eget lille Manhattan. I dag er Bryggen blitt et verdenskulturminne, og Bergens stolthet. For 150 år siden rev man stavkirkene, i dag er det nærmest ubegripelig. Realiteten er at ingenting er tidløst - alt er et produkt av sin tid.

Dette handler ikke om en lokal veistubb, men å legge skinner over et verdensarvsted, skinner som blir liggende der lenge. Et skinnesystem som ikke kan, eller bør, sammenlignes med 1900-tallets beskjedne trikkespor.

Dette kan vi ikke la skje.

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Kristian Georg Moe fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )