La Lund torv og Vabua leve!

redd_vabua_2.pngBevar Lund torv og Vabua i Kristiansand. Lunds største grønne lunge og byens mest populære akebakke blir ødelagt. Ikke bygg ned bynaturen i Elevineparken. Ikke la høyhus skyggelegge hele Vabua og true det biologiske mangfoldet og de rødlistede artene.

Det finnes en løsning, og den består i å gi hele utbyggingsprosjektet en kraftig nedskalering. Å bevare grøntområdene og bygge lave, tilpassede bygninger. Da vil hele Lund torv-området med Vabua og Elevine beholde det åpne, lyse preget det har i dag.

(Teksten fortsetter under bildet)

lunds_hjerte_31.png

Vabua er et unikt, gammelt grøntområdet. Året rundt brukes Vabua av skoler og barnehager, idrettsklubber og studenter og vennegjenger, og aller mest av barn og unge. Vabua er det største, viktigste og mest brukte grøntområdet i den tettbebygde delen av Lund. Et lavterskel friluftsområde. Ikke ødelegg denne perlen av en park! 

Høye blokker fører til utestenging av sollys og er til skade for naturmangfoldet i Vabua. Her bl.a to store, gamle asketrærne, som er blant Norges største. Ask er en rødlistet og truet art. Det finnes flere sjeldne og rødlistede arter i Vabua.

(Teksten fortsetter under bildet)jkk1.png

Støtt oss i arbeidet med å påvirke politikerne. Vi håper politikerne støtter bevaringen og utviklingen av Lund Torv som en oase, et åpent, parklignende, menneskelig sentrum for alle, der eldre kan ta seg en pust i bakken for å se på livet etter handleturen, studenter kan sykle forbi på vei til byen eller universitetet, og der barna kan leke eller ake i solfylte omgivelser.

Kjøkkenhagen_Rundingen.jpg

Fotokreditering: Foto 1: Reidar Strisland, foto 2: Astrid Bekkenes, foto 3: Hilde Hamborg, foto 4: Mary-Ann Hjemdahl

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Mary-Ann Hjemdahl fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )