La Den Kulturelle Spaserstokken leve!

Den Kulturelle Spaserstokken er en nasjonal kultursatsing for å formidle profesjonell kunst og kultur til eldre. Det er viktig for eldre at de har et kulturtilbud som kommer til dem når de ikke har mulighet til å oppsøke kulturen selv. 

I sitt forslag til statsbudsjett for 2015 har regjeringen fremmet forslag om å fjerne tilskuddet til Den Kulturelle Spaserstokken..... 

Regjeringen snakker så varmt om eldreomsorg, men dette er å ta bort en viktig del av omsorgen! De eldre har krav på et variert og profesjonelt kulturtilbud, de som alle andre!

Generalsekretær i Pensjonistforbundet, Harald Olimb Norman, sier til BT:    "Det er hårreisende. Et fullstendig bomskudd. Vi ser hva som skjer med det enkelt menneske på sykehjem, og hva som skjer når de får besøk av kunstnere. Det er helt fantastisk. Jeg kan med hånden på hjertet ikke finne en som er negativ til spaserstokken. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra brukere, institusjoner, ansatte og pårørende."

En dag sitter man der selv, enten man er politiker, bussjåfør, lege eller skuespiller. Da vil vi selv kjenne det på kroppen, låst i en seng eller en stol, bak en rullator, eller i en rullestol - den ensformigheten, ensomheten, kjedsomheten - og lengselen etter å oppleve kultur, og et avbrekk i en grå og trist hverdag der dagens høydepunkt er hva man skal ha til middag.

Skriv under du også, du er kanskje ikke i den rammede 'målgruppen' akkurat i dag - men tenk fremover, og tenk på eventuelle venner og famile som i dag sitter der!

Kultur er en menneskerett. Eldre er også mennesker!

NB: HUSK Å GODKJENN DIN UNDERSKRIFT VED Å TRYKKE PÅ LINKEN DU FÅR PÅ MAIL ;)

Gå gjerne inn på Facebook og lik protestsiden der også:

https://www.facebook.com/pages/Stopp-kulturkutt-til-sykehjem-behold-Den-Kulturelle-Spaserstokken/1541235699454209?notif_t=page_invite_accepted