IKKE SEND YORDANOS (17 år) UT AV NORGE!

82139787_463424574305694_5327980731111047168_n.jpgIKKE SEND YORDANOS (17 år) UT AV NORGE!

Yordanos er fra Eritrea og risikerer å bli sendt ut av Norge og til Italia fordi hun registrerte fingeravtrykket sitt der etter å ha rømt dit fra Libya. Yordanos var bare 15 år og ville til sin familie i Norge. Hun har søstre og bror her, Kisanet i Bø, Kubrom og Fiyouri i Kristiansand. Ingen forklarte henne at hun nå måtte søke asyl i Italia.

Yordanos kom seg til Norge, men ble tvangsreturnert november 2018 til Italia, som såkalt «Dubliner.» Da hun kom til Milano ble hun overlevert til politiet, som ikke ga henne informasjon eller hjelp, hun forsto ikke hva de sa, og fikk ikke vite hvor hun skulle. Hun havnet på gata i to dager, før hun fikk hjelp av folk til å reise til Tyskland. Der var hun på asylmottak i flere måneder før hun kom seg til Norge.

Nå sitter hun på Trandum leir og politiet sier de skal sende henne tilbake til Italia på mandag. Italienske myndigheter følger ikke opp sine forpliktelser, og nekter mange asylsøkere plass på mottak. Yordanos risikerer at hun havner på gata igjen hvis hun blir sendt ut av Norge.

Som ung jente alene på gata er det en høy risiko for at Yordanos kan bli utsatt for umenneskelige eller nedverdigende handlinger. Det er reell fare for både seksuelle overgrep, prostitusjon og menneskehandel. Hun har fått hjelp fra NOAS til å be Utlendingsnemnda om å behandle hennes søknad om opphold i Norge, men frykter hun vil bli utsendt før de ser på saken.

STØTT YORDANOS, SKRIV UNDER PÅ AT HUN MÅ FÅ BEHANDLET SØKNAD OM ASYL I NORGE.

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Gøril Karlsen kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook