hjelpe-mssyke

Ja til stamcellebehandling av MS-Syke!

 

Nå må det snart gjøres noe for å hjelpe de som har MS (multippel sklerose) til et bedre liv.

MS en en uhelbredlig nervrologisk sykdom, som rammer hjernen og ryggmargen (sentralnervesystemet). Sykdommen går ut på at man gradevis får nedsatt førlighet, lammelser, kordinasjons vansker og nedsatt syn.

 

Hvorfor vil ikke Helseminsteren vår bruke midler på å hjelpe ? Det er en ny forsknig med stammcellebehandling, som vil gi MS-pasienter et mye bedre liv. Dette vil ikke Helsemisiteren Bent Høie (H) bruke penger på.  Mange av dem går på medisiner for å bremse sykdommen. Men for veldig mange hjelper det ikke.  De som er syke vil jo ha et aktivt liv, der de er i jobb, være med på aktiviter med familie, venner.  

Hvorfor ser ikke Heleseminsiteren at på sikt så er det lønnsomt å gi dem stammcellebehandling ? Veldig mange blir uføre og ikke lenger kan være i  jobb.  MS-syke vil jo gjerne være så friske som de bare kan, så de fortsatt kan være i jobb og være med å "bidra" til samfunnet.  Det er vel bedre at folk er i jobb, enn at de blir uføre ?. Det er koster jo samfunnet masse penger å være ufør.

Veldig mange MS-syke føler seg til bry ovenfor familie og venner når de gradevis blir sykere. Jeg syntes det da er viktig å gi dem sjansen til et bedre liv, når det faktisk finnes en behandling som vil gi dem denne sjansen. Det er en behandling som lenge har vært brukt i Svergie og andre land i europa. Hvorfor setter da helese Norge seg på bakbeina og sier nei?. Hva er det de venter på ?. De syke trenger hjelp nå! Mange kan ikke lenger vente for de har allerde mistet funksjoner som ikke kan reversjeres, ikke la de bli sykere.

I svergie har 9 av 10 blitt symptomfrie og medikament frie! Gi den samme muligheten til de i Norge GRATIS. Det koster bortimot 750 000 kr for en behandling i Sverige. Medikamentene du får i Norge koster ca 250 000 kr i året! I tillegg kommer oppfølging, hjelpemiddler og trygd til i kostnadene. Det vil bli en sum på nesten 1 million pr pasient i året. Så det beste er å gi dem det håpet og behandlingen dem fortjener.

 

 

 

Så skriv under så vi kan få sendt dette til Helseministern Bent Høie (H). Så MS-syke kan få den sjansen de fortjener.

                               !!Hjelp å spre budskapet via facebook og andre sosialemedier, mange er rammet.!!

 

 

Nytt liv etter behandling:

http://www.ms.no/ms-og-samfunnet/nytt-liv-e/

 

Får ikke hjelp:

http://www.vg.no/forbruker/helse/hoeie-hjelper-ikke-ms-syke-inger-lene/a/23324604/

 

Betalte selv for behandling :

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/helse-og-medisin/de-har-punget-ut-hundretusener-for-ms-behandling-i-utlandet/a/23302007/