Frist 18.8: Nei til regjeringens forslag om eksperimentelle GMO-vaksiner

Regjeringen ønsker å åpne lovverket for at befolkningen skal kunne motta eksperimentelle og hasteutviklede GMO-vaksiner på godkjenningsfritak relatert til Covid-19.

Høringen har kun 3 ukers frist og ble varslet i fellesferien 28.7.2020. Frist for høringssvar er 18.8.2020. Avkortede høringsprosesser er i strid med både genteknologilovens paragraf 9, 10 og 13 hva angår utsetting av genmodifiserte organismer.

Hva regjeringen ønsker er ikke vaksiner, men genterapi. Spørsmålet handler dermed ikke om man formelt er for eller mot vaksiner. Gjennom injeksjon tilføres cellene et genmodifisert virus som integrerer fremmed genmateriale inn i cellene våre. Man kan si at kroppen blir en vaksinefabrikk ved å produsere virusproteiner. Disse fremmede proteinene fungerer som antigen, altså vaksine.

Den første GMO-vaksinen ble godkjent i Europa og Norge for bruk på oppdrettslaks i 2017. Man har ingen erfaring med en slik form for genterapi på mennesker.

Dersom du ønsker å si nei til dette høringsforslaget kan du signere på dette oppropet som vil sendes Stortinget. For ytterligere informasjon anbefales det å lese dette åpne høringssvaret State of Globe fikk tilsendt og publiserte 14.8.2020, og som nå har ledet oss til denne underskriftskampanjen.

Vi ber om at du leser høringsnotatet fra regjeringen nøye.


State of Globe v. Hans Christian Færden    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godtar jeg at State of Globe v. Hans Christian Færden vil kunne se all informasjon jeg oppgir på dette skjemaet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.


Jeg samtykker til behandling av opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet for følgende formål:
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...