Nei til bro i indre Oslofjord www.broneitakk.no

Quoted post

Anne Holmen

#28 Re: Her er det en protestgruppe mot denne

2014-11-29 16:49

#20: -  

Kanskje du kan ta kontakt med disse og gi dem idéen om et opprop. Ellers konkluderer Konseptutvalgutredningen med at jernbane over fjorden på denne strekningen ikke er aktuelt, merkelig nok. Men, man vet jo ikke hva som skjer i den politiske behandlingen.

https://www.facebook.com/motbrofravestbytilholmestrand

Replies


Gjest

#72 Re: Re: Her er det en protestgruppe mot denne

2015-01-19 19:42:28

#28: Anne Holmen - Re: Her er det en protestgruppe mot denne 

 Hei

Fint at du ga vedkommende spørrer vår FB-adresse. Også vi har en aksjon på Opprop.net - søk der.

Til jernbane: Hvis du med "denne strekningen" mener Vestby-Hurum-Holmestrand, så er ikke KVUs konklusjon så merkelig: Det er ikke samfunnsøkonomisk forsvarlig med et slikt prosjekt. En jernbane vil måtte gå i bro over fjorden og koste ca 50 mrd kroner (per i dag). Dessuten har Jernbaneverket hendene fulle for tiår framover: Triangelen, Ringeriksbanen, Follotunellen ++. Og bro Vestby-Hurum vil være miljøgalskap av verste skuff - lang omvei om du skal fra Østfold til Vestfold.

To tunnelløp i nord og forbedret ferjesamband i sør gjør susen. Og kan det være en tanke å avlaste Moss ved å slå to fluer i en smekk ved å flytte jernbanestasjon litt sørover og anlegge ny ferjeterminal der??? Med gangavstand fra den ene til den andre? Og med rv 119 i tunnel/kulvert opp til E6?

 

Ivar Windheim

Folkeaksjonen for bevaring av kystlandskapet mellom Hvitsten og Son