Si JA til #styrkjordvernet

Quoted post


Gjest

#20

2013-11-27 18:55

Kunnskap om langsiktig og økologisk riktig forvaltning av matjorda savnes i en verdikonservativ regjering. Forventning om at en ellers dyktig Erna setter foten i bakken.

Replies


Gjest

#83 Re: #20 fra Olaf Bakke

2013-11-30 10:10:35

#20: -

Helt enig - men husk at den regjeringen Solberg er slett ikke verdikonservativ, den er klart liberalistisk og Tatcher-preget. Den gjør som ventet og fryktet var.

Ved å si lite om hva de ville gjøre og lokke med at alt som var rimelig bra sikkert kunne bli enda bedre, fikk de tilslutning.

Svakheten i vårt demokrati er at vi bare kan bestemme hva vi ikke vil ha (i dette tilfelle den rødgrønne regjeringen), ikke hva vi vil ha.

Se til Sveits, der folket kan bestemme direkte når de virkelig vil. Da får særinteresser og maktmennesker langt mindre spillerom.

I Sveits kan folket selv ta initiativ i forhold til regjering (eller kommunestyre i lokale saker) eller myndighetene spør folket (såkalt referendum) hva de vil. Og det avgjør saken! I nasjonale spørsmål stemmer regelmessig 70-75% av velgerne.

Dette ville virkelig styrke vårt demokatri (som er folkestyre, ikke elitestyre eller særinteressers og radikale mindretalls "diktatur"). Noe å tenke på i 2014, 200 år etter at Grunnloven ble skrevet.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook