Nei til KRLE!

Quoted post

umuligguri

#516 Re:

2013-10-21 15:24

#383: -

Men nå er vel det "nye" KRLE faget tiltenkt et mer "kulturhistorisk" innhold. altså en opplæring av hvilken bagasje vi har etter de som bygget dette landet. Lærerene er jo ikke tiltenkt en rolle som predikanter som skal stå bak katereret sitt og holde tordentaler om konsekvensene av det å leve i synd. Det blir en gjennomgang av kristendommen ikke en innføring av den.

Og for de som kommer fra eller har røtter i andre kulturer enn protestantisk kristendom. Så vil de få et "utenforstående" innblikk i sin kultur også. Det nok sunt å se sin kultur i et annet perspektiv.

Men de kan umulig ta skade av å få ta del i historien som har preget det samfunnet og landet de nå bor i.

Replies

Du tar feil

#525 Re: Re:

2013-10-31 04:04:53

#516: umuligguri - Re:

Historie hører til i historie timene din tulling. Ikke i religionsfaget som av natur må !!! være livssyns nøytralt og sekulært i et mangfoldig multikulturelt samfunn som vårt.

I tillegg er det enn tendens mot det å favorisere kristendommen. Noe som er uakseptabelt. 1000 år med heksebrenning, tortur, berøvelsen av fri tanke og ytring, tvangs-kristning, overtro, pseudovitenskap, pedofili i presterekkene, latterlig idolisering av helgner og engler, helvetes angst blant 4 - 100 åringer, tvangsnevrotisk tilbedelse til himmelpappa, og psykotiske immoralske bibelfortelinger fra det mest steinete og usiviliserte stedet i midtøsten 4000-2000 år siden, samt voldtekt, kvinneundertrykkelse, drap, ødelegging av vitenskapelig og rasjonalistisk tanke, arbeid og filosofi. 1000 år var mer enn nok jeg er ihvertfall lei av å bli forfølgt av mine forfedres overtro, slavereligion og totalitære Gudestyre.

 

Fortsatt uenig? les bibelen og forbred deg på et dypt moralskt og rasjonelt traume.

mvh En drittlei antiteist.