Bevar Forsvarets musikk/Save the Norwegian military bands

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Dette diskusjonstemaet har blitt automatisk laget fra Bevar Forsvarets musikk/Save the Norwegian military bands-oppropet.


Gjest

#26

2015-10-02 19:50

Harstad er nord norges kulturby og hele byens kultur liv blant barn og unge er avhengig av deres tilstedeværelse.

Gjest

#27

2015-10-02 20:08

Den norske stat kan ikke være kjent ved å rasere Norsk kulturliv og lokalsamfunn. Ved å legge ned disse viktige korpsene Dette kommer til å bety at skolekorpskulturen i Norge kommer til å forsvinne litt etter litt. Tenk på alle de unge menneskene der ute som ikke får gleden av å lære seg å spille på et instrument. Vennligst ta til fornuft og snu i denne saken.

Gjest

#28

2015-10-02 20:08

Musikk er utrolig viktig. Uten disse korpsene får unge lovende musikere ingen jobber å strekke seg mot, og ingen å se opp til. Lfmk i Trondheim sprer så mye glede, kultur og musikk som er uvurderlig, for barn, voksne og eldre. Et land uten kultur er intet å forsvare.

Gjest

#29

2015-10-02 20:25

Forsvarets musikk er en av de viktigste bærebjelkene i norsk kulturliv. Uten kultur dør landet og da trenger vi ikke noe forsvar. Så enkelt er det.

Gjest

#30 Re:

2015-10-02 20:38

#24: -  

 Du har all rett til å mene det du mener, men jeg signerer, fordi hvis dette blir gjennomført så blir det katastrofe. Kulturen er verdt å forsvare. Men ja, militærkorpsene burde komme inn under kulturdepartementet, men akkurat nå så har vi en kulturminister som ikke bryr seg om det kulturelle her i landet...Men nå er militærkorpsene under forsvarsdepartementet, og jobben de gjør er beundringsverdig, og de har like mye livets rett som alt annet militært. Jeg håper også at vi får beholde Oreon-flyenene på Andenes og Kystjegerkommandoen i Harstad.


Gjest

#31

2015-10-02 20:45

Fordi korps generelt er en del av vår kulturarv, og fordi militærkorpsene er viktige kulturformidlere i distrikts-Norge. De representerer også Norge på en god måte i utlandet.

Gjest

#32

2015-10-02 20:48

Forsvaret har mange oppgaver. Å bevare tradisjoner er blant disse. Det er opp til seriøse politikere å sørge for at dette blir gjort mulig gjennom tilstrekkelige rammer. Det kan kanskje se ut som om musikkorps ikke har noe med den væpnede forsvarsmakt å gjøre men siden musikk også er et sterkt kulturelement er det for meg viktig å få fram at dette element må bevares gjennom de forskjellige kanaler der det er som følge av tradisjon eller ellers naturlig.

Gjest

#33

2015-10-02 20:50

Disse korpsene er utrolig viktige enheter i sine lokale miljø. De er viktige i å bygge korpskultur videre i generasjoner. Det er ressurspersoner i disse korpsene som bidrar både til voksne amatørkorps og skolekorps. Nedleggelse av disse korpsene vil si nedleggelse av kultur i ganske stor målestokk .
herfin

#34

2015-10-02 20:54

#24: -  

 Hei, Forsvarsbudsjettet er neste år kanskje 50 mrd. Det burde det bli. FMUS sitt budsjett vil sannsynlegvis ikkje overstige 150 millioner. Altså 3 promille. Besparingspotensialet i dagens forslag er 50 millioner, altså 1 promille. 50 millioner er dog ikkje små penger over mange år, og kan brukes til mye nyttig krigsmateriell. Men en signering av dette oppropet betyr ikkje at Forsvarets budsjetter skal belastes i fremtiden. Den debatten må politikerne ta. Vi som er musikere i Forsvaret ynskjer ro rundt finansieringa og ynskjer å få ein slutt på desse prosessene år om anna. Derfor vil ein direkte finansiering være på sin plass slik at vi ikkje får slike samanlikninger som du her tar til orde for. Norge bør absolutt ha råd til eit solid Forsvar og ein solid Forsvarsmusikk. Du kan derfor trygt signere dette opprop, då det forhåpentligvis i framtida ikkje skal belaste Forsvaret økonomisk.


Gjest

#35

2015-10-02 20:59

Fordi Forsvarets musikkorps er viktig for hele Janitsjarmiljøet i Norge. Superflinke, og rollemodeller for dagens skolekorpsmusikanter som det blir færre og færre av..... Dessverre

Gjest

#36

2015-10-02 21:02

Hvorfor?!? I Norge har I udviklet en af de stærkeste og sundeste musiktraditioner i Europa, og nu vil I skrotte stort set samtlige professionelle militærkorps I har?

Har man overvejet hvor meget kultur man giver uigenkaldeligt afkald på, i forhold til hvor mange kroner og ører man sparer? For ikke at nævne hvilket tab af altafgørende faglig ekspertise til varetagelse af den stolte skolekorps tradition man mister?

Jeg håber politikerne kommer til fornuft, planerne bliver droppet, og Norge kan bevare sin status som foregangsland i hele Europa.

Bedste hilsner fra Danmark:)
Korpsvenn

#37 D

2015-10-02 21:06

#24: -  

 Forsvaret i Norge har hatt musikere i 400 år omskilting vi kjennelser siden Hærordningen av 1818. Mao er det ikke tilfeldig at Forsvaret har og alltid har hatt musikk. Oppgavene til musikerne er ikke å gå i første rekke når slaget står, men de står fortsatt i dag i første rekke når kistene med de vi har mistet kommer hjem eller som i dag på Stortingets åpning. Stortinget gir en egen tildeling til kulturelle formål i Forsvaret så å tro at disse pengene vil komme til Forsvaret om korpsene blir nedlagt er utopi. Siden noen her har så god oversikt over Forsvaret kan de kanskje svare på hvor mye mer Forsvar Norge fikk når korpsene i Halden og Kristiansand ble nedlagt. Mitt svar vil være ingenting og så langt har ingen i Forsvaret eller forsvarspolitikere jeg har spurt gitt noe annet svar. Korpsene er helt spesielle. Når Forsvaret har bygd opp har ikke korpsene fått noe mer det er kun når det skal kuttes at Forsvarssjefene foreslår kutt i korpsene. Heldigvis har vi i alle år hatt politikere som har sett et større bilde og til og med bygd ut korpsene når Forsvaret har foreslått kutt. Så ja- skriv under!


Gjest

#38

2015-10-02 21:22

Jeg er nokså sikker på at Forsvarssjefens mening var å sette søkelyset på de stadig skrumpende bevilgningene til landets militære forsvar, og si at vi først må kvitte oss med det vi ikke trenger rent forsvarsmessig. Så på en måte signerte jeg til støtte for at vi fortsatt skal ha et fungerende forsvar - inkludert korpsene!

Gjest

#39

2015-10-02 21:28

Fordi Norge trenger de! Det er en av de mest betydningsfulle historiske gjenlevende monumentene vi har igjen!

Gjest

#40

2015-10-02 21:31

Det er meningsløst å ødelegge dagen struktur av Forsvarets musikk. Den har blitt redusert nok allerede. Vi kan ikke være så historieløse og hensynsløse mot viktige deler av vårt samfunn.

Gjest

#41

2015-10-02 21:32

Korpsene er enn kjempeviktig kulturbærer i Norge. Vil være en kjempestor katastrofe om de legges ned. Norge har råd til å ha kultur i forsvaret - det koster minimalt, og gir maksimalt for distriktene der de er lokalistert!

Gjest

#42

2015-10-02 21:53

Bevare disse proffe musikere sine arbeidsplasser og all glede de viser i sitt daglige virke med flotte konserter og marsjering. De er også staselige! . Dessuten er min datter en av musikantene som står i fare for å miste sitt arbeid og det er vondt også for en mor.
Misses Bliss

#43 Musikkorps

2015-10-02 21:56

I believe that music connects people on a higher level. It should be developed, not disposed of. It is a lot of work to build a social structure. Tearing one down is a step that is not reversible. 

WaltLiz

#44 Bevar alle Luftforsvarets musikkorps!

2015-10-02 22:24

Musikk er fantastisk terapi, og trønderne trenger flere idoler enn Rosenborg!!!

Når man først har lært seg et instrument, av profesjonelle, så finnes det nemlig INGEN ALDERSGRENSE oppad, kun GLEDE!!!


Gjest

#45

2015-10-02 22:29

Jeg synes det er litt synd at Fremskrittspartiet fortsatt presser på for å fjerne kulturuttrykk de ikke liker eller bruker selv. De vil nok selv si at det ikke er hensikten, men det er vel allikevel det som er virkningen av det de gjør.

Gjest

#46

2015-10-02 22:31

Hvis Norge legger ned kultur og tradisjonsbærerne i Forsvaret ,er d både trist og pinlig. Vi har fantastiske militærkorps som vi er stolte av. De gir oss masse glede, men også trøst. De lager positive ringvirkninger i lokalsamfunn rundt i landet. Hvis kultur og tradisjon skal prioriteres bort, mister vi vår identitet.
Mike maruscik

#47

2015-10-02 22:32

Dont destroy your own culture.you should be proud at these professionel bands! What will be gone never will return! So please reconsider! Crossing my fingers for you al!!!

mike, a dutch military musician from the band of the mountaind arms!


Gjest

#48

2015-10-02 22:38

Musikk er viktig - for alle. Det påvirker oss positivt, gir mye glede og bedrer helsen. Korps spesielt, gir erfaringer ifht å samarbeide, og viser at alle er like viktige. Og - ved å samarbeide mot et felles mål, får de alle gleden av å mestre.
Forsvarets musikk er et viktig forbilde for skole og ungdoms korpsene og en enorm ressurs. De sprer glede og kvalitet. Så BEVAR dem.

Gjest

#49

2015-10-02 22:40

Musikk er terapi, og det har ingen aldersgrense når en først har lært seg å spille på et instrument! I tillegg trenger trønderne flere idoler enn Rosenborgspillerne, som de profesjonelle i Luftforsvarets Musikkorps!!!

Gjest

#50

2015-10-02 22:49

De militære korpsene er svært viktige for korpsbevegelsen generelt. Barn og unge med korpsinteresse må ha noe å strekke seg mot, en inspirasjon og forbilder. Militærkorpsene er inspirasjon! I tillegg utgjør de en viktig funksjon i forhold til opplevelser og musikkformidling til skoler, institusjoner og små lokalmiljø som ellers ikke får konseropplevelser på et profesjonelt nivå!