UTSETT styrebehandlingen ang.nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal

Ernst

#26 Re:

2014-12-09 08:10

#25: -  

 "...hvor valgene tas på bakgrunn av faktagrunnlag"; det er en måte å si det på. Det faktum at Eidsvik har likestilt sykehusene i Kr.sund og Molde er ganske imponerende. Hun har kjørt en åpen og profesjonell prosess, skriver du, en prosess som tydeligvis er over siden hun leverte inn sin rapport til kvalitetssikring. Så hvorfor er dere så innbitt i at hele prosessen nå må stoppes og at nye folk må inn. Eidsvik er jo ikke hele rapporten; den måtte uansett ha blitt gjennomgått av Holte Consulting for deretter å bli få godkjenning fra øvre hold. Det kom fram at Eidsvik følte at andre blandet seg inn i sluttfasen av prosessen, men er ikke det riktig da hvis rapporten hennes konkluderer på feilt vis? Det er tydelig at sentrale personer i Kr.sund må ha fått signaler om at Eidsvik ville konkludere med Storbakken; det vitner en heller krigshissig Øyen og et fakkeltog om. Forøvrig interessant å se at sunnmøringene nå henger seg på og støtter en beliggenhet på Storbakken, men de innrømmer til og med at grunnen til dette er at de selv er bekymret fior sitt eget sykehus...


Gjest

#27

2014-12-09 12:30

Eidsvik greide dessverre ikke å heve seg over lojaliteten til sykehuset i Ålesund.

en enkel mans tanke

#28 slutt å tull

2014-12-09 15:26

Selfølgelig vil nordmøringa ha sjukehuset sitt på nordmøre.

Og romsdalinga vil ha sykehuset sitt i romsdalen. 

Det e naturlig det, det e ingen grunn te å suttre,.eller beskylde andre for å suttre

Ja non e da eingang useriøs og det e ikke lett å vær objektiv her.  

Men kan vi ikke prøv å oppfør oss som folk mot værandre, 

Det bli så my lettar i lengda...

God jul, måtta den løsninga det bli funger for begge sia av furset :)


Gjest

#29

2014-12-09 15:49

Lurer virkelig på hvorfor prosessen speeder opp uten å ta hensyn til berørte parter som ønsker utsettelse. Dette er helt bak mål og hører ikke hjemme i et demokratisk samfunn!UTSETT STYREBEHANDLINGEN!!!
Lars Ottesen

#30

2014-12-10 10:44

Eidsviks mening om denne saken kan du lese i pressemeldingen der hun kunngjør sin avgang, hun avslutter pressemeldingen med følgende ord:

«-Eg ønsker no å sjå at arbeidet med saka går vidare slik det er planlagt, sjølv om eg ikkje leiar det lenger. Denne saka fortener å få si avgjerd no.»

 

Den som støtter Eidsvik bør vel respektere hennes ønske?


Gjest

#31

2014-12-10 18:58

Utsett styrevedtaket ang tomteplassering for å skaffe nødvendig ro og tillit til prosessen i Møre og Romsdal

Gjest

#32

2014-12-11 15:55

Eidsvik må tilbake i saken !!

Gjest

#33

2014-12-11 16:00

Dette er en skandale for demokratiet i dette landet! :(

Gjest

#34

2014-12-12 00:07

Resultatet må prøves på nytt i åpenhet, ikke med styrt prosess mot ett forhåndsbestemt valg
AUKRA

#35

2014-12-13 07:47

Tenk om MOLDE hadde fått byggd sitt sjukehus på Eikrem (Røkke skulle betale) som dem ønsket, kun til seg selv og så kunne Kristiansund hatt sitt eget. Men så kom Øyen til Oslo og ropte og skreik, stoppet heile prosesen og sa vi måtte se fremover, bygge et elles og der står vi no!

 

MOLDE

#36

2014-12-14 10:37

Til våre naboer i nord.

At jeg skriver dette brevet til dere, beror på at jeg og mange Romsdalinger nører et håp om at dere leser hva jeg faktisk skriver - og i troen på at dere har vilje til å forsøke å sette dere inn i hvordan mange i Romsdal opplever denne vonde saken. Jeg ber dere derfor å være snill å lese følgende:

Hadde Øyen og hans medspillere den gang reist til Oslo med partiboka for å få fredet funksjonene og sykehuset i Kristiansund, så hadde snart vårt nye sykehus på Eikrem vært ferdig nå. Det var INGEN i Molde som ville ta fra dere noen funksjoner, langt mindre hele sykehuset - de signalene kom fra HMN byråkratene - IKKE fra oss! Vi gikk faktisk og gledet oss til å endelig få nytt sykehusbygg på Eikrem - i vår by.

At Øyen og medspillerne ikke tenkte på at det ville vært utrolig mye lettere å kjempe for funksjoner, fremfor et helt sykehus - føler vi blir veldig feil å skylde på oss for. Da ville de også kunne stille med en samlet region i ryggen, for mange av oss hadde faktisk kommet nordover for å hjelpe dere - med tente fakler! Det har vår felles kultur har lært oss å gjøre når naboen trenger hjelp - i stedet står nå hele nordfylket i brann.

Husk, vi bor i en like liten by som dere, og vi er smertelig klar over hva sykehuset betyr for byen og omlandet vårt - vi forstår derfor også veldig godt deres fortvilelse nå - og de aller fleste av oss føler med dere nå. Tro meg, vi har kjent og kjenner på de samme følelsene vi også - for sykehuset er jo ikke bygd enda.

Men når Øyen i stedet for å selv reagere som en god nabo og søke støtte i Molde - heller reiste fluksens til Oslo med paranoide tanker om at nytt sykehus i Molde ville bety nedleggelse i Kristiansund - påførte han både pasienter, ansatte og pårørende i Romsdal årevis med ekstra byrder ved at vi fortsatt må bruke vårt umoderne og utslitte sykehusbygg fra 1960. For ikke å snakke om all usikkerhet og strid oss naboer mellom - samt utallige helsemillioner ut vinduet.

At dere nå kan stå i fare for å miste sykehuset deres, kan dere derfor utelukkende laste deres egne ledere for. Øyen og co, åpenbart blendet av muligheten til "jackpot", slengte faktisk den gang deres eget sykehus i potten - tydeligvis uten tanke for at partiboka i beste fall var et trumfkort av begrenset gyldighet.

At dere nå roper om korrupsjon og det som verre er, blir derfor fryktelig historieløst for oss i Romsdal - dere beskylder nå oss for det samme jukset lederne deres beviselig benyttet den gang. Men vi vil helt klart tåle disse beskyldningene nettopp fordi vi skjønner fortvilelsen deres. Men vit også at om det skulle bli en granskning som dere ønsker - tvil IKKE på at den granskingen i så fall starter omtrent ved flyavgangen til Øyen. Det ER et allerede et folkekrav i Romsdal. Vi håper videre at dere forstår at vi ALDRI kan godta at vårt nesten byggeklare sykehus på Eikrem, skal havne på Frei - fordi Øyen & co fullstendig mistet dømmekraften sin.

Mitt håp er at en dag, vil i det minste noen av dere innse sammenhengen i saken... slik vi kjenner den - mon tro om Øyen & Co "skinner" like godt den dagen. For om dere mister sykehuset, er det ikke vi som har tatt det - det er ordførerne deres, med Øyen i spissen, som har spilt det bort!

Takk for at du leste hva mange i Romsdal tenker om denne ulykksalige saken.

Mvh MOLDE