Erna, hva får de permitterte til jul? – En jobb å komme tilbake til?

Folk som jobber med å lage mat, servere mat og skjenke drikke, gjør rent og tar i mot gjester i respesjonen/booking fyller en viktig funksjon i samfunnet vårt. De lager gode møtesteder, legger til rette for kulturelle opplevelser – og sørger for at de som ikke har noen andre, kan ha et sted å være med andre mennesker. Disse stedene er med å skape gode liv. Derfor er de stolte av jobben sin, og gjør den med glede og entusiasme!

Nå tar mange av dem som jobber i disse bransjene en stor belastning for å bidra til at alle vi andre ikke skal bli smittet av Covid-19. Næringa nedstenges, og de blir permittert og kanskje sagt opp. Det bør de få anerkjennelse for!

Den anerkjennelsen bør komme i form av videreføring av alle de forbedringene som har kommet i dagpengeordningen. Mange ansatte i disse bransjene sliter med å få endene til å møtes når de er i jobb. Når de går på dagpenger, blir det ikke lettere – og nå står julen for døren! Etter det kan det komme en lang vinter, vår og sommer. Krisetiltak må vare så lenge det er krise!

Vi som skriver under på dette oppropet støtter de ansatte i puber, barer, kantiner, kafeer, restauranter og hoteller når de krever:

  • At alle de midlertidige forbedringene i dagpengeordningen må videreføres 
  • At permitterte skal få feriepenger på dagpenger       
  • At permitterte studenter får rett til dagpenger       
  • At krisetiltak må treffe alle bedriftene som er i krise       
  • At det stilles sosiale krav til bedriftene som nyter godt av krisetiltakene. Bedrifter skal ikke kunne si opp folk, eller ta utbytte fra selskapet 

En dugnad kjennetegnes av at innsatsen fordeles – nå må regjeringa sørge for at de permitterte og oppsagte ikke må ta mer enn sin del!


Fellesforbundet avdeling 10    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Fellesforbundet avdeling 10 fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )