BEVAR KULTURHUSET SKUR 14

Bergen kommune beskriver seg som en mangfoldig og nyskapende kulturby, med et vitalt og bredt kunst- og kulturliv som bidrar til gode opplevelser. Nå er de i ferd med å hamre den siste spikern i kista til en av Bergens viktigste kulturinstitusjoner. 

 

Skur 14 er et musikkhus og en arbeidsplass for musikere. Bygget innehar øvingslokaler og et produksjonsstudio, som leies ut, i tillegg til et konsertlokale med bar og scene. Skur 14 er også et sted som betyr veldig mye for svært mange som har tilbragt tid i lokalet.  

Byens desidert beste uteservering ble nedstengt av kommunen og Bergen Parkering i fjor, på bakgrunn av naboklager om støy. Naboen(e) som er bosatt i sentrum ønsker ikke en uteservering som nabo. Dermed røyk en svært viktig inntektskilde for Skur 14. Der det før var servering, møteplass og folkeliv, står det i dag kun igjen turister som knipser bilder av Bryggen, før de drar avsted i turbussen. 

Som konsekvens er Skur 14 satt i en svært krevende situasjon med å betale leie til kommunen. At det var kommunen selv som satt stopp for uteserveringen, og dermed også denne avgjørene inntektskilden, er et tankekors. 

I dag er situasjonen i kulturbyen Bergen slik at Skur 14 sannsynligvis må stenge dørene for godt. Alle fremtidsplanene som kultur- og musikkhuset har jobbet for, går dermed i grus. Musikkspirer og kunstnere står potensielt uten øvingslokale. Det blir ingen ny dans i konsertlokalet, og møteplassen vår i solveggen med panoramautsikt til bryggen er et fjernt minne. 

Sånn kan vi ikke ha det. En forutsetning for et blomstrende kunst- og kulturliv, er at Bergen kommune er med å muliggjøre det.

La oss sende en tydelig beskjed til Bergen kommune - del og bli med på oppropet nå. 

La kulturhuset Skur 14 bestå! 

skur.jpg

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Marthe fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...