KVIKKSØLV SKAL IKKE ØDELEGGE HAVETS SØLV, nemlig SJØMATEN!

11203750934_7e2595698a_c.jpg

Vi krever: UMIDDELBAR IGANGSETTING AV PLANLEGGING og TESTING av metoder og teknologi for å heve kvikksølv-ubåten ved Fedje.

Deretter UMIDDELBAR HEVING av vraket.

Subsea-miljøet i Norge, kanskje det beste i verden, må inviteres til å bidra med tekniske løsninger og kompetanse. Det må snarest etableres en prosjektorganisasjon, ledet av f.eks. Kongsberg Maritime, som gjennomfører planlegging og testing for heving av ubåten.

Ved å begynne å teste NÅ bygger man kompetanse og holder folk i arbeid.
Resultatene av testene kan brukes som input til ekspertpanelet og deres valg av metode - på denne måten reduseres risikoen og sparer tid.

Hele prosjektet må finansieres av staten, dels gjennom Klima - og miljødepartementet, dels gjennom Nærings - og fiskeridepartementet. Så må FAGMILJØET få bestemme sluttsummen på prosjektet.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide var nøkkelperson da Solberg - regjeringen utsatte planen om tildekking i 2018. Han sier til Bergens Tidende 1. august 2020 at tanken nå er å sette sammen nye fagmiljøer og gi løsningsforslagene en så uavhengig vurdering som mulig. Utvalget skal bestå av miljø-, subsea-, hav- og dykkerkompetanse, og arbeidet vil ikke bli styrt verken av regjeringen eller regjeringens underliggende organer.

Altså: Ingen flere utredninger, men HANDLING NÅ !!

 

Orientering: Vi er tre personer som sender ut dette oppropet:

Elisabeth Holt, Bergen; Lisbeth Stuberg, Fedje; Sondre Båtstrand, Bergen.

Det er bygget på egne synspunkter, avisartikler og -innlegg, samtaler med og uttalelser fra fagpersoner og andre engasjerte innen havteknologi, fiskeri, politikk og miljøbevegelse.

Vi håper at flest mulig vil slutte opp om dette, slik at det kan få våre politikere til å HANDLE så raskt som mulig.

 

Illustrasjon: Kystverket (CC BY-SA 2.0)

 

Elisabeth Holt, Lisbeth Stuberg og Sondre Båtstrand    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Elisabeth Holt, Lisbeth Stuberg og Sondre Båtstrand fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...