Stopp BaneNORs riving av Strandveien 23

Bane NOR vil rive Strandveien 23, og gjøre 13 mennesker hjemløse, rive Infokafeen, Bokkafeen og Galleri Blunk. Strandveien 23 er en viktig del av Svartlamon og det er både et Bolighus og kulturhus. Det er et bygg med stor lokal, kulturell og antikvarisk betydning. 

Bane NOR vil rive bygget, fordi det er det enkleste alternativet. Det som blir stående igjen er en plen og et hull i Strandveien. Flere utredninger viser at bygget kunne vært stående, samtidig som man realiserte “to tog i timen”, men dette ville ikke Bane NOR lytte til. 

Jernbaneverket var med i utarbeidelsen av reguleringsplanen for Svartlamon som ble vedtatt i 2001 og her var det enighet om at Svartlamon ikke skulle rammes av slike utvidelser.

Rådmannen foreslo i sin utredning at bare en liten del av huset skulle rives i forbindelse med utvidelsen og resten av huset  bevares. Politikerne var i utgangspunktet samstemte om at dette var en god ide. 

Ti minutter  før bystyremøte 15 juni 2023 sendte Prosjektsjef Ingunn Skaufel i Banenor et brev og truet med å skrinlegge to-tog-i timen prosjektet i Trondheim om ikke politikerne ville gå med på å rive Strandveien 23. Derfor snudde Arbeiderpartiet og Høyre, og ville plutselig rive hele bygget i siste sekund.

Det er både uheldig og udemokratisk at Bane NOR som er et forvaltningsorgan for staten presser politikerne i Trondheim til å ødelegge Svartlamon. Det er uheldig at Bane NOR ikke respekterer medvirkningsprosessen eller sin nabo Svartlamon.

Hjelp oss i opprøret for å stoppe rivingen av Strandveien 23 ved å signere oppropet.

 

Støtt oss også ved å donere bidrag til aksjoner, demonstrasjoner, advokatutgifter, utstyr m.m. https://spleis.no/332941


Svartlamon beboerforening    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godtar jeg at Svartlamon beboerforening vil kunne se all informasjon jeg oppgir på dette skjemaet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.


Jeg samtykker til behandling av opplysningene jeg oppgir på dette skjemaet for følgende formål:
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...