Knus K-en! Ja til likestilt religionsundervisning i grunnskolen.

Knus K-en i KRLE! Religion- og livssynene må få like mye tid i grunnskolen.

Religionsundervisningen i grunnskolen har lenge vært et omdiskutert tema. Faget har siden 2000-tallet byttet navn flere ganger. Før det het "KRLE", het det "RLE", og fokuserte like mye på de største religionene og livssynene som finnes i Norge og verden. Nå tar kristendommen 50% av tiden i faget.

Tidligere fikk faget "KRL" (med kristendommen i fokus) Norge dømt i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen etter at den norske stat nektet å endre det; https://lovdata.no/artikkel/dom_fra_emd_-_krl-saken/835 

Faget KRLE ivaretar ikke livssynsminoritetenes rettigheter, og det er langt på overtid for å få livssynsnøytral religionsundervisning i grunnskolen for en befolkning som blir mer og mer mangfoldig. Den nye regjeringen har nå en sjanse til å gjøre opp for dette.

Bli med og vis din støtte! Jo flere underskrifter, jo sterkere signal sender vi.

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Humanistisk Ungdom fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )