Nei til bro i indre Oslofjord www.broneitakk.no

Ja til dobbeltunnel i Drøbak

/ #25 NEI TIL TRAFIKKSTØY I INDRE OSLOFJORD

2014-11-25 00:13

Brobygging i indre Oslofjord vil ødelegge det unike landskapet med urørt natur som gir alle som bor i området rundt Oslofjorden en unik mulighet for friluftsliv og båtliv og føre støy inn i området, støy som bærer langt over sjøen. 
Peter Ennals, Sætre, har seilt under Storebeltbroen i Danmark 15 ganger: “Lenge før man kan se broen pga. horisonten, hører man bråket fra tungtransport og biler på vei over. Jeg tør ikke tenke meg hvordan dette ville bli med en brokryssing ved Håøya eller Filtvet. Terrenget med høye fjellsider på begge sider kommer til å føre støy i hele Drøbaksundet eller i den vakre skjærgården rundt Håøya.” 

Indre Oslofjord er friluftsområde for 1-2 millioner som må tas vare på, ikke ødelegges. Tunnel ivaretar alles miljøer og skjærer ikke Oslofjorden i to, som en bro vil gjøre. 
Stopp galskapen, bygg nytt tunnelløp i allerede eksisterende Drøbaktunnel. Planene er allerede klare, det blir mye billigere enn en 4000 meter lang fjordstrekning med broer og miljøet ivaretas for all fremtid.