Nei til boligfelt og veier i et viktig friluftsområde. Bevar nærskogen i Matstia /Høgåsen!

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Oppdatering 21. Februar

2024-02-21 12:24:35

Vi takker for alle underskrifter og støtteerklæringer vi og nærskogen i Matstia har fått, 258 signaturer så langt, fra hele landet. Dette gir oss inspirasjon og drivkraft til å forsøke å nå målet om 300 underskrifter fra Alstahaug, eller 500 fra hele Nordland fylke, såkalt "innbyggerinitiativ, eller innbyggerforslag". Dersom vi når målet, vil kommunestyret i Alstahaug, slik vi forstår det, måtte ta stilling til vårt forslag om å bevare nærskogen og et "viktig friluftslivområde" fra nedbygging.

Vi samler fortsatt argumenter for å vise politikerene at det finnes svært gode alternativer, og mener ut fra det vi har funnet at det ikke finnes en eneste god grunn til å ofre nærskogen for boligfelt og veier. 

Vi takker fortsatt for alle underskrifter, uansett hvor de kommer fra. Dersom du kjenner noen her i Alstahaug, som støtter saken, men som ennå ikke har signert, minn dem gjerne på at hver underskrift teller. Takk for din støtte! 

Hilsen

Marit Ertzeid og Hilde Sivertsen

 


Hilde Sivertsen og Marit Ertzeid

En oppdatering til deg som har signert oppropet vårt.

2024-02-10 16:24:40



Til deg som har signert oppropet vårt.

Tusen takk for at du har signert! Det er virkelig varmende og utrolig inspirerende å se hvilket engasjement det er for å ta vare på naturen og bevare dette fantastiske turområdet vi har i Matstia. 

Vi som står bak underskriftsaksjonen har, fra en overveldende følelse av motløshet og resignasjon da vi ble kjent med kommunestyrets vedtak, gått veien via formelle klager og flere leserbrev i herværende aviser, til å starte en underskriftsaksjon, på papir, og på nett. Så langt har vi samlet 154 underskrifter. Det er gledelig med alle kommentarene som blir lagt igjen, om hva skogen og naturen betyr for den enkelte, og vi merker oss at mange unge har sterke følelser for dette området, også de som kanskje ikke er bosatte i kommunen for øyeblikket. 

Onsdag 7. Februar overrakte vi 137 underskrifter til ordfører Peter Talseth, og fikk en lang og god diskusjon med ham om hvorfor vi mener at det ikke finnes en eneste god grunn for å legge boligfelt og veier i nærskogen i Matstia, også med bakgrunn i de behov som kommunen selv skisserer i sin "Boligpolitiske handlingsplan for 2023-2028", publisert nå i januar.

I januar ble vi alle konfrontert med NRK sine funn fra de siste 5 årene om hvordan norsk natur forsvinner i et omfang og i en hastighet uten sidestykke. Helt ubegripelig: Et areal tilsvarende 2 fotballbaner forsvinner hver dag! Bård Tufte Johansen har fulgt opp med programserien "Oppsynsmannen", der vi både får skue den grelle virkeligheten bak disse tallene og møter desillusjonerte innbyggere rundt omkring i landet, som må leve med sin nye virkelighet: At naturen de føler seg uløselig knyttet til, er ranet fra dem og ødelagt, også for framtidige generasjoner. 

Nå står vi altså ved en korsvei i kommunen. Denne saken blir den første prinsippsaken i Alstahaug, hvor hensynet til naturen settes opp mot andre behov, etter at NRK synliggjorde, bokstavelig talt hvor landet ligger! Kommunestyret har i desember fattet et vedtak, med de beste intensjoner, vil vi tro. Vedtaket er basert på et planarbeid, der ordføreren kanskje har rett i at de har gjort alt "etter boka". Vi tenker at noe helt grunnleggende likevel ikke er blitt gjort i planprosessen, og at det er årsaken til at resultatet kunne bli så feil: De glemte å ta hensyn til naturen, til artene som lever i den, de glemte å spørre alle oss som bruker området, og å vurdere om det finnes gode (eller bedre) alternativer til å bygge ned det som er kategorisert som et "Viktig friluftslivområde"! Og det gjør det, helt klart! 

Vi forstår det slik at nå skal klagene fra de av oss som har klagerett behandles. Dersom klagene ikke tas til følge, blir saken automatisk overført til Statsforvalteren for behandling.

Vi fortsetter å samle underskrifter fra alle de som vil støtte saken. Dersom vi når 300 signaturer fra innbyggere i Alstahaug, eller 500 fra hele Nordland fylke, kan vi kreve at kommunestyret vurderer å behandle saken på nytt. (Såkalt innbyggerinitiativ) Vi kommer tilbake til det. 

Enda en gang takk for at du signerte! Kjenner du andre, i husstand eller bekjentskapskretsen som bryr seg om naturen, så tips dem gjerne, eller del link til oppropet. 

 

Beste hilsen 

Marit Ertzeid og Hilde Sivertsen 














 











 















 


Hilde Sivertsen og Marit Ertzeid



Del denne underskriftskampanjen

Hjelp dette oppropet å innhente flere signaturer.

Hvordan markedsføre et opprop?

  • Del oppropet på Facebook-veggen din og i grupper som har med emnet i oppropet ditt å gjøre.
  • Kontakt vennene dine
    1. Skriv en melding der du forteller om hvorfor du har signert dette oppropet. Det er mer sannsynlig at folk signerer hvis de forstår hvor viktig temaet er.
    2. Kopier og lim inn nettadressen til oppropet i meldingen din.
    3. Send beskjeden ved hjelp av e-post, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram og LinkedIn.



Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...