Nei til økningen av eksamensavgifter for privatister


Gjest

/ #19 Hvorfor lage en ond sirkel for privatister?

2015-01-08 00:29

Jeg lurer bare på hva staten tenker når de 5 jan. kom ut med statsbudsjettet deres, som kommer til å gå hardt utover privatister som vil ta opp fag eller forbedre fag fra videregående skole?

Hvordan er det staten tenker!! Hvordan kan de sette opp prisene så altformye tre uker før fristen på å melde seg opp til privatisteksamen er? Dette er jo bare sykt! Hvordan kan de bruke studenter som allerede har lån og stipend til å dekket statsbudsjettet deres?

Jeg skjønner at de vil ha ned tallene på antall privatister som ikke møter opp til eksamen, men hvorfor kan de ikke gjøre som sykehus, og andre legebesøk, hvis man ikke møter opp og leverer inn eksamen får man en regning etterpå, så går det utover de få som faktisk ikke møter opp og gir blaffen i at de har betalt 400 eller 800kr for en eksamen.

Dette vil gå utover de som ikke har penger nok til å betale en eksamen, siden de kanskje bare har regnet med å betale max 800kr per eksamen og ikke 2000kr som er vilt dyrt for en student. Og at de går ut med dette så kort før man skal melde seg opp, gjør at INGEN studenter plutselig kan bla opp tre ganger så mye som planlagt uten hjelp fra familie eller lån. Synes de dette er rettferdig for de som vet hva de vil bli, men ikke kan bli det fordi de ikke fikk meldt seg opp til eksamen?

I bunn og grunn blir dette bare en ond sirkel for privatister, som ikke har råd til å melde seg opp til eksamen, men som har meldt seg opp til å ta fag på skoler, og som da ender opp med et stort lån til sommeren uten noe som blir omgjort til stipend!!