Vi som ønsker at Betzy Dahl skal få en gate og eller en plass i Harstad oppkalt etter seg.

Betzy Dahl burde få en gate og eller en plass oppkalt etter seg.

 ACE4C2FA-8A21-4851-A455-A8B835E74C5F.png

Etter serien som er vist på NRK om Betzy Dahl og hennes liv så er det mange som har tatt til orde for at Betzy skal få en gate oppkalt etter seg. Dette oppropet er for å tydeliggjøre dette ønsket fra Harstad kommune sine innbyggere. 

Stig Solheim har kommet med et ganske konkret og godt forslag å skriver blandt annet:

"Betzy fortjener sin heder, på bakgrunn av sin urettferdige behandling, hun fikk. Og en vekker til byens befolkning, at bak ethvert menneske ligger det en interessant historie.

Betzy bør etter min mening få sin plass, på orkesterplass, midt under rundkjøringa på Sama, kall plassen, som har et av landsdelen beste utendørs akustikk , som ligger 100 meter fra hennes bopel og som har vegger å muligheter til å hedre henne med bilder og tema, kall plassen for Betzy´s plass." Kanskje dette er noe vi kan få til?"

1E5382E0-6983-4AFD-A1D2-D894C3890E65.jpeg

Det er mange gode grunner til at Betzy Dahl burde få en gate oppkalt etter seg. Hun levde et fantastisk og spennende liv, hun brøt barrierer, skaffet seg en utdannelse selvom det pågikk en verdenskrig, hun bodde både i Paris og København å hadde en stund også en egen skjønnhetssalong på Hôtel d´Angleteremen. Men Betzy bar også på en stor sorg når hun vendte hjem til Harstad på 70 tallet som heller ingen visste noe om. Hun var en av Harstad sine "by orginaler" og ble av ulike grunner forbigått men har allikevel med sine fargerike tilstedeværelse preget Harstad by på mange måter både når hun levde og etter hun gikk bort.

Betzy døde alene og i begravelsen hennes var kun presten til stede.

Vi lever i en tid nå hvor ensomhet og psykiske utfordringer er et tema for mange å det hadde vært en utrolig fin gest og hedring av Betzy Dahl sitt minne hvis hun kunne få en gate oppkalt etter seg her i byen. Det vil også være en fin påminner om viktigheten med å ta vare på hverandre og se hverandre i den fine byen som Harstad faktisk er. Det er også ønskelig med en benk og en slags plass ved gatestart, en plakett med litt historie om hvem Betzy var. Kanskje pynt med blomster og en paraply som jo var litt av varemerket til Betzy.

Håper at så mange som mulig signerer og deler dette oppropet. Det vil ettterhvert bli fremvist til Harstad kommune og forhåpentligvis være med å påvirke slik at Betzy Dahl kan få en gate og eller en plass oppkalt etter seg.

 

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Marino Jonassen fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.

Vi viser ikke e-postadressen din offentlig på nettet.Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...