Vi som krever at Norge henter Maisam, Fatema, Ahmad og deres familier hjem fra Moria

- Maisam og familien bodde i Risør og drømte om et trygt liv. I stedet ble han dødssyk i flyktningleiren Moria I Hellas. RISØR OG NORGE ble sjokkerte da bildene fra Moria og Maisam kom på TV2 Nyhetene søndag 19. april 2020. 

Høsten 2009 kom Fatema og Ahmad Rahimi med resten av familien til Norge fra Afghanistan. De søkte asyl og opphold på humanitært grunnlag. Familien flyttet til Ål i Hallingdal, og barna begynte i barnehage og på skole. Fire år senere fikk de avslag på asylsøknaden, og norske myndigheter sendte familien Rahimi tilbake til Afghanistan. Etter kort tid dro de til Iran der de bodde i flere år. I august 2019 flyktet familien igjen til Europa over Middelhavet. 

Vi KREVER AT NORGE INNEN 17. MAI HENTER MAISAM, FATEMA, AHMAD OG DERES FAMILIER HJEM TIL NORGE.

Familien ble sendt tilbake til Afghanistan etter 2 år i Risør som asylsøker, fordi "det ikke er fare for forfølgelse og tortur". Familien turde ikke bli værende i Kabul i frykt for å bli tatt av dage og flyktet igjen til Europa der de havnet i Moria-leiren. Saken til Maisam og Fatima og Ahmad er like og flere slike flykningssaker fra Afghanistan. UNEs dårlige vurderingsevne sier at det "er trygt" i Kabul. Fordi det IKKE er trygt, må familiene flykte på ny - ofte til verre forhold, men de har ikke noe valg hvis de skal berge livet.
Disse historiene er eksempler på at Norge bryter loven og at dagens system ikke fungerer som det skal.
UDI feilvurderte og skulle tilbakekalt familien til Risør og familien til Ål. Disse familiene er etter loven og konvensjonen rettmessige norske flyktninger, men er utsatt for lovbrudd fra staten Norge.
De skulle vært trygge i Risør og i Ål, men UDI ville det annerledes. Flyktninger har et altfor dårlig rettsvern i Norge.
 
VI KREVER AT MAISAN OG FAMILIEN HENTES HJEM TIL NORGE NÅ. 
Signer å så sendes dette til regjeringen, de forskjellige partiene på Stortinget og til alle medier i Norge. Dette finner vi oss ikke i. 

Andreas Haugland Ausland    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Andreas Haugland Ausland kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook