Vi krever en bedre og reell bemanningsnorm, bedre rammer for barnehagebarna og høyere lønn for barnehageansatte

Kommentarer

#2803

Jeg er så enig! På tide å ta bladet fra munnen nå, begynne å kreve istedenfor å bare svelge unna og godta 😉

Veronica Osmundnes (Ås, )

#2804

Jeg signerer fordi jeg etter kun 8 måneder i jobb, allerede merker på utbrentheten.. Lytt til oss som faktisk står i det!!

Amanda Henriette Solberg (Oslo, )

#2806

Nå er det på tide at barnas beste blir ivaretatt og at bemanningen i barnehagene, samt ansattes arbeidsvilkår, blir forbedret!

Malin Olsen (Oslo, )

#2809

Jeg jobber i barnehagen!

Doreen Korup (Ålgård , )

#2814

Kunne ikke vært mer enig!

Susanne Pedersen (Sandnes, )

#2816

Jeg er en utslitt, overarbeidet og sykemeldt barnehagelærer som har stått på for barnehagen min til det til slutt har gått ut over min egen helse. Noen må ta grep nå, før dette blir den nye normalen!

Lene Kibsgård (Buvika, )

#2818

Enig i ALT dette!!! Går villig i tog, streiker og demonstrerer for dette. Vi er altfor lite lønnet. Altfor lite prioritert. Gikk selv på en smell i høst. Jobbet meg ihjel som pedleder. For lite folk på jobb, for mange krav til altfor lite plantid. Man har rett og slett ikke tid til alt man skal og fyller fritiden med jobb, uten kompensasjon for det. Lærere får iallefall avspasere på sommeren og i alle ferier. De får også høyere lønn i utgangspunktet. Jeg ser ingen forskjell på oss barnehageLÆRERE og lærere i skolen!!! Nå er det nok.

Hilde Kjeldal (Langesund, )

#2828

Barna er den viktigste investeringen for Norge AS, både i det sosiale, økonomiske og bærekraftige perspektivet. HØR på barnehageansatte, som er de som faktisk vet hva VET hvordan barnehagedagen er!

Eirin Strand (Sarpsborg , )

#2830

På tide at vi får det vi fortjener

Vivie Martinsen (Bergen , )

#2831

Ansatt som pedagog i en barnehage. Erfarer daglig at vi er for få voksne. Når man trekker fra pauser, planleggingstid, møter og at vi har ulike vakter så er vi 3 ansatte ca 1,5-2,5 timer i løpet av en dag. Store deler av dagen er vi 2 ansatte med ansvar for oppfølging, veiledning og ikke minst omsorg for ei barnegruppe på 19 barn.

Wenche Lillemoen (Gausdal , )

#2833

Jeg signerer fordi barna trenger det! De trenger at det er de vi satser på.

Kathrine Seim-Naustdal (Drammen, )

#2838

Dette er et viktig tema som absolutt bør belyses og det bør gjøres en forandring.

Hanne-Beate Sandtangen (Greåker, )

#2844

Jobber i barnehage , tillitsvalgt og seksjonsleder for fagforbundet Jevnaker .

Odd Bredesen (Jevnaker, )

#2848

Dette står mitt hjerte nært. Viktig å få opp øynene nå og lytte til hverdagshistoriene som blir delt.

Janne Veronika Moen (2642 Kvam, )

#2863

Hør!
Ja til 100% pedagogisk bemanning hele dagen!
Ja til fortjent høyere lønn!
Ja til vaskehjelp og kokk som tar seg av arbeidsoppgaver pedagoger ikke er utdannet til å gjøre!
Ja til mere samarbeid og tillit til pedagogenes kartlegging!
Ja til å utarbeide et bedre pedagogisk tilbud og at nye kartleggingverktøy skal godkjennes og iverksettes i samarbeid med og av fagfolk fra barnehagenes egen barnehageprofesjon (ikke tredd nedover hodet av politikere uten pedagogisk utdannelse!)!
Ja til bedre beskyttelse av de ansatte som står i frontlinjen i denne pandemien!

Hedvig Sveum (Rælingen, )

#2879

Dagens bemanningsnorm dekker ikkje forsvarlig drift av norske barnehagar. Barna får ikkje det dei har behov for. Og dei tilsette tynes inn til marg og bein.

Kari Geitle Nesthus (Levanger, )

#2881

Jeg står i dette hver dag som barnehageansatt.

Lise østerås (Jessheim , )

#2892

Jobber i barnehage og mener vi tjener ALT for lite i forhold til den jobben vi gjør. Hadde det ikke vært for oss, så kunne ingen gått på jobb. Under denne pandemien, så er vi også mest utsatt for smitte, men klager vi. Nei, vi går på jobb med et smil om munnen og tar vare på disse små verdifulle barna deres. Vi tørker tårer, vi tørker bæsj, vi røker opp oppkast hvis det forekommer. Pandemi eller ikke, så er vi utsatt for mye smitte av forskjellige sykdommer. Er det mye sykdom, så kan vi ende opp med og være alt for underbemannet, for kommunen har ikke råd til å sette inn vikar. Skulle ønske Stortinget kunne byttet arbeidsdag for en dag og jobbet i barnehagen. SÅ MERE LØNN OG ANSATTE TIL BARNEHAGER!!!!

Mariann Engen (Langhus, )

#2895

Jeg jobber i barnehage og føler ikke å bli sett og behandlet som et menneske av myndighetene .

Vibeke Friis (asker, )

#2896

Det er nødvendig med økt bemanning!
Nå er det mer en oppbevaring enn et pedagogisk tilbud 😔

Gry Charlotte Fossgård-Lindgren (Bjerkvik, )

#2901

Jeg arbeider i barnehage.

Mimmi Jeanette Tvedt (Askim, )

#2902

Jobber i barnehage og vet hvordan hverdagen i barnehagen er. For få ansatte, bemanning i forhold til åpningstid... lite lønn for arbeidet. Men elsker jobben min!

Fanny Allman (Ytre enebakk, )

#2904

Jeg signerer fordi våre barn fortjener en trygg og god barndom med kvalifiserte ansatte i barnehagen som har overskudd til hvert enkelt barn. Jeg oppfordrer alle politikere og administrasjonsansatte til å hospitere minst en hel dag i en vanlig barnehagekohort.

Hilde Bratteng (Fetsund, )

#2905

Er selv pedagog som ser at ord blir ikke gjort til handling. vis heller hvor mye jeg verdsettes ved å kjempe for et bedre lønn istedenfor en klapp, kampanjer og ord som superhelt

J B (Stavanger , )

#2909

For min fremtid som pedagog.

Susanne Johansen (Stavanger , )

#2924

Ser detta hver dag... superhelter kaller de oss men vi vill egentligen bare være vanlige mennesker som er det for vår fremtid, fremtidens voksne, fremtidens samfunn... våre barn... vi er ikke superhelter vi er normale mennesker som elsker vårt jobb. Men vi kan ikke stå i det å ikke streke til... en dag klarer vi... en uke klarer vi... men en hel livstid... nei flere av oss skaper en bedre fremtid for våre barn, vårt samfunn og alle våres velferd.

Ingemar Nielsen (Fjellhamar, )

#2936

Jeg krever en bedre arbeidssituasjon for meg selv og mine kollegaer for at vi skal orke å stå i dette yrket.

Mette Fjellheim (TRONDHEIM, )

#2941

Jeg signerer fordi nok er nok!

Karin Suul (Trondheim, )

#2943

Fordi jeg har venninner som jobber i bhg og de gjør en knall jobb og må stå i dette ❤️

Silje Berg (0682 Oslo , )

#2946

Jeg signerer fordi jeg ønsker bedre bemanning i barnehagene!!

Berivan Algunerhan sahin (Oslo , )

#2966

Jeg signerer fordi jeg jobber i barnehage selv og mener vi får altfor lite betalt i forhold til jobben vi gjør. Og nå i disse tider så har vi stått der å tatt imot barn med åpne armer og null beskyttelse.

Pejman Jafari (Hestekleiva , )

#2969

Jeg signerer fordi det allerede er på overtid at pedagogisk personale som arbeider med de aller minste minste blir sett på som mer enn " hun / han gjør jo noe som alle kan: passe barn. " Det er nemlig slik barnehagelærere blir sett på. Alle teorier om tidlig innsats, og hvor viktig det er, støttes av "alle". Men å jobbe med de aller minste, er og blir lavstatus. Hvorfor? Et spørsmål jeg ikke har svar på. Skulle gjerne hatt det! Fra utdanningsstedene som lærerskole til Universitet til PPT gjelder dette. Det er mer status og høyere lønn å jobbe i skole, og høyere lønn og mer status jo eldre barna er. Det er denne helheten det må sees på. Tro meg. Jeg vet det. Har vært alle stedene. Blir aldri sagt høyt! Det kan man ikke jo. Tidlig innsats, og hvor viktig det er: fine ord som lavtlønnede skal utføre. Gå hele systemet i sømmene!

anne-marie skjærvold (fredrikstad, )

#2972

Jeg signerer fordi barn og ansatte i barnehagen trenger en hverdag med tilstrekkelig bemanning hele dagen. Det er helt nødvendig med høyere bemanning for at de ansatte i barnehagen skal kunne ivareta barnehagens samfunnsmandat.

Maria Haldorsen (Oslo, )

#2976

Fordi barna fortjener bedre

Silje-Mari Thoresen (Narvik , )

#2987

Jeg signerer fordi vi som jobber i barnehage stadig tillegges nye oppgaver uten at ressurser følger med.

Line Kolstad (Fetsund, )

#2988

Jeg signerer fordi jeg er helt enig i det som blir skrevet. Uten oss som jobber i Bhg kan ikke andre gjøre sin jobb. Vi burde bli satt mer pris på og bli sett for den jobben vi faktisk gjør.

Siv Pettersen (Tjøme, )

#2989

Jeg ønsker å få mulighet til å gi mine ansatte og meg selv bedre arbeidsforhold.

Stine Kirkhusml (Risør, )

#2991

Jeg jobber i barnehage og vet hvor skoen trykker! Vi har ikke nok tid, nok, hender, øyne, nok kvalifiserte ansatte med pedagosisk bakgrunn. Det er noen få timer midt på dagen bemanningsnormen er nådd, men morgen, midt på dagen og ettermiddagene er det for lite ansatte. Vi krever flere ansatte! Flere pedagoger og faglærte. Vi er ikke superhelter, bare vanlige mennesker som brenner for barna og som jobber til vi møter veggen for lite lønn.

Ragnhild Mogstad (Surnadal, )

#2995

Fordi jeg har jobbet 20 år i bhg, skal vi bli bedre er det tettere bemanning vi trenger

Marte Skjong (Vigra, )Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...