Offisiell klage mot USN

Er du en av de som valgte USN pga Aarhusmuligheten, eller en av de som mener USN-studenter skal få sikret den utdannelsen de ble lovet? Da er det viktig at du underskriver her!

 

Samtlige ved USN ble ved studiestart lovet plass ved Aarhus for å sikre en fullverdig master og juristutdannelse. Flere ganger har det vært besøk fra Århus der de har skrytt av ordningen i håp om å få folk til å søke. Kravet var at man søkte, og anbefalingen var et snitt på C. Utover dette hadde alle en krav på plass. 

 

Slik lyder mailen som ble sendt fra ledelsen i USN, 3/1: 

Aarhus opplever, som vi antok, at svært mange norske studenter med bachelor i jussøker seg inn på deres kandidatutdannelse. De har derfor nå informert oss om at de fra og med 2020 kommer til å innføre adgangsbegrensning på deres kandidatutdannelse. Det betyr at det ikke lenger er tilstrekkelig å ha bestått bachelorgraden, men at man må konkurrere seg inn på de ledige plassene. Dere vil da konkurrere om plassene på lik linje med andre studenter med bachelorgrad i jus. Ved opptaket legges bachelorkarakterene til grunn. Hvor mange plasser det vil være vet vi per nå ikke, og det er derfor ikke mulig å si noe om hvilket karaktersnitt man må ha for å få opptak på kandidatutdannelsen. Karakterkravet vil også kunne variere noe fra år til år, slik som for andre studier man må konkurrere om plassene for å komme inn på. Med andre ord: det er bare å stå på! :)  

 

Som dere ser virker mailen harmløs, og bagatelliserer en veldig alvorlig situasjon. Realiteten er den at et snitt i Aarhus vil kanskje ligge på et snitt mellom B og A. Et snitt som fåtallet har etter 3 år, og som vil være urimelig å kreve av samtlige. I tillegg konkurreres det mot dansker. De som alt er tatt opp på en bachelor i juss ved Aarhus har også rettskrav på plass. Det gjør over 50% i USN garantert ikke har sjans til å komme inn i Århus og sitter igjen med en verdiløs grad etter ''bacheloren'' Dermed er det ikke bare å stå på. Dette er også studenter som får vanskelige muligheter til å fortsette i Norge pga lånekassens ordninger, universitetenes egne ordninger (fag, karantetid/permisjon, mm) Dermed er det ikke bare enkelt å ta opp VGS-fag. 

 

Sammen kan vi kanskje få igjennom den avtalen som vi ble lovet, et sikkert studium som sikrer veien til en mastergrad i rettsvitenskap. Vi håper så mange som mulig underskriver dette oppropet. Slik urettferd kan man ikke stå å se på, noe må bli gjort slik at vi får det studiet vi ble lovet av USN. 

Ytringsfrihet gjelder, men hold kommentarene saklige. 

Mvh

Herman Danielsen (1 klassing USN) 

Madelén Skare Olsen (Nestleder - nyvalgt leder bachelorutvalget Juristforbundet. 2 klassing USN)

 

 

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Herman Vestrum kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Facebook