Nei til navnebytte på jernbanen fra NSB til VY (og nei til grågrønne tog)

  • Hvis du signerer dette oppropet, signerer du mot regjeringen nyeste vedtak om å endre navn på landets statlige jernbane fra NSB til Vy. I tllegg signerer du mot utseendemessig forandring i tog- og personellet fasade og drakter. Dette er viktig fordi:
  • a) Endringen er dyr (280 millioner) og unødvendig. Pengene burde brukes til å forbedre tjenesten, heller enn et navne- og fasadeskifte de fleste ikke ønsker seg. Nylig statistikk viser at mange strekninger opplever store forsinkelser og utbredt problemer med teknikken; på noen strekninger er  opptil 1/3 avganger betydelig forsinket. Uavhengig av nødvendighet er et dyrt navnebytte feil prioritering av ressurser pr. idag (og i morgen) 
  • b) Navnet NSB har lange tradisjoner i det norske samfunn, er en verdifull del av den norske kulturarven. I tillegg er det en merkevare som alle kjenner til, og som mange identifisere seg med. Dette har tatt over 100 år å bygge opp, og er ikke gammeldags - det er ikke utdatert - det er verdifullt
  • c) Det nye navnet "Vy" er lite beskrivende for tjenesten. I tillegg er det opprinnelig et fransk ord (!). Er ikke det norske spåk bra nok for Norge lenger? 
  • d) (Subjektiv mening) - Det nye tog- og unifordesignet til Vy er stygge som juling (lysegrønt og grått med en svær modernistisk (kald) logo på fremsiden. I kontrast er dagens NSB-tog vakre og balanserte. Er Vy-grønt og grått virkelig å foretrekke fremfor den flotte rødfargen vi har i dag? 

Matias Robberstad Vangen    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere gir jeg Matias Robberstad Vangen fullmakt til å overlevere informasjonen som jeg gir på dette skjemaet til de som har mulighet til å gjøre noe med denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...