Maradjon meg a fóti Károly Gyermekközpont

Azért hoztam létre ezt a petíciót, mert a kormány hozott egy határozatot,  amivel nem értek egyet! Döntésük szerint az egykori  fóti gyermekvárost bezárja, és az itt élő gyerekeket Zalaegerszegre, és Kalocsára helyezik át. A Károly kastélyt felújítja, a jövőbeli tervekről még nem született döntés mi lesz az épülettel a renoválás után.

A fóti Gyermekváros - mostani nevén (1993-tól) Károly István Gyermekközpont - 1957-ben jött létre, azoknak a  gyermekeknek biztosítottak itt lakhatást, és ellátást, akik kikerültek a családjukból. A hazai gyermekvédelem kialakulásának, és működésének egyik fontos állomása volt. Az intézményben működtek óvodák, általános iskola, középiskola, és kollégium. Szórakozási lehetőséget, és programot biztosított a növendékeknek a könyvtár, a mozi, és a színházterem, az intézmény saját mosodával, belső konyhával és stranddal és gyermekkórházzal rendelkezett. Hazai és Európai Uniós kezdeményezésnek, és támogatásnak köszönhetően a Gyermekközpont fejlődött, majd megalakult a Különleges Gyermekotthon(2005-2008) és a Speciális Gyermekotthon 2010-ben. A fiatal felnőtteknek (18-24 év) utógondozói ellátást biztosított külső otthont alakított ki, így lakhatást biztosítva nekik, és támogatva, segítve az életüket a program keretében miután elhagyták a Gyermekközpontot.

Szeretnénk, ha a felújítás után visszatérhetnének a növendékek az intézménybe. Éveken át funkcionált gyermekotthonként ezekután miért ne működhetne úgy tovább?

Forrás: http://www.wp.kigyk.hu/az-intezmeny-tortenete/

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at B.W. kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.

ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker. Vi vil reklamere for dette oppropet overfor personer som ser på andre opprop på nettstedet vårt, men som ikke har sett på dette oppropet enda.