Koronakrisen og tiltak: Ikke glem studentene!

Koronakrisen rammer oss alle. En rekke viktige tiltak har blitt iverksatt for å hjelpe de mange tusen som etterhvert vil få det tøft økonomisk. Budskapet er tydelig: Ingen skal stå alene i denne krisen. Men en gruppe faller gjennom og det er studentene.

Mange studenter har deltidsjobber i de næringene som blir hardest rammet: service, reise, utdanning m.m. Mange av oss er avhengige av denne ekstrainntekten for å få hjulene til å gå rundt, og mange av oss kommer til å miste denne inntekten på grunn av permitteringer.

For mange studenter, strekker ikke stipendet til. Boutgiftene kan fort sluke nesten/eller hele stipendet og man er da avhengig av ekstra inntekt. Andre studenter er av ulike årsaker, ikke motakere av støtte fra Lånekassen. For dem er jobbintekter livsnødvendige.

Regjeringen har blant annet senket kravet om minsteinntekt for dagpenger til 75.000 kr. En student som tjener 75.000 kr eller mer, vil allikevel ikke kunne motta dagpenger. Hvorfor? Fordi vi er studenter. 

Vi trenger at det også iverksettes tiltak for studenter! La studenter som jobber få dagpenger ved permitteringer! 

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at May-Linn Silden kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook