JA til nytt fag i skolen - livsmestring

Alle kjenner noen som sliter på en eller annen måte. Stadig flere unge sliter med psykiske problemer og stadig flere får en diagnose og utskrevet medisiner. Mange søker hjelp, men dessverre er det flere som ikke gjør det, kanskje de ikke tør eller er redd for konsekvensene. Vi lever i et samfunn med stadig økende press til utdanning og jobb og vi skal gjerne ha fin bil, stort hus og dra på fine reiser osv. Det snakkes så mye om å skaffe flere arbeidsplasser, gjøre tiltak så flere kommer ut i arbeid, fordi det er ingen hemmelighet at vi står høyt oppe på listen over arbeidsledighet og trygd i Norge. Men det er lettere sagt enn gjort å gjøre noe med.

På skolen lærer vi lite om å ta vare på oss selv. Vi lærer om viktigheten av fysisk aktivitet og sunt kosthold. Men det kanskje viktigste vi kan lære her i livet er sammenhengen mellom fysisk og psykisk helse og hvor vesentlig det er å ha det bra selv før vi kan ha det bra med andre. Mobbegåten står fortsatt uløst, og vi ser at ulike kampanjer for mobbing i realiteten ikke fungerer. Så hva kan vi gjøre for å endre dette?

Det vi trenger er et nytt fag i skolen som omhandler disse temaene. Vi trenger livsmestring som faget godt kan hete. Vi trenger å lære å samhandle med andre, være gode medmennesker, snakke sammen og hjelpe hverandre. Vi trenger sakkyndig kunnskap om å ha det bra med oss selv, hvordan vi skal takle livets utfordringer og vanskelige situasjoner så vel som økonomiske. Vi må lære at det er ok å søke hjelp, hvordan vi kan søke hjelp og hvor, samt hvilke rettigheter vi har. Vi trenger å lære dette allerede fra vi er barn, slik at det blir en grunnleggende tenke og væremåte i oss alle. Jeg tror også det er viktig å lære mer om kosthold (for hva er egentlig riktig kosthold) og sist men ikke minst om miljø. Å ikke bare ta vare på hverandre, men kloden vår og dyrene, noe som bør være sentrale temaer i dette faget. 

Om du mener dette er viktig og ønsker et nytt fag i skolen, så skriv under og del videre. Takk!

 

 

Signer dette oppropet


ELLER

Din e-postadresse vil ikke bli publisert på vår side. Uansett, så vil forfatteren av underskriftskampanjen se all informasjon du oppgir i dette skjemaet.

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.
Facebook