Gi oss et bedre busstilbud i Hof!

Etter Holmestrand ble ny stor kommune har busstilbudet blitt markant dårligere samtidig med at mange tilbud til ungdom er samtidig mer sentralisert.

Dette gjelder fritidstilbud, ungdomsklubber og helsestasjon for ungdom.

Fakta er det går kun to busser på morgene fra Hof til Sande, det samme gjelder fra Hof til Holmestrand. Det går ingen busser etter kl. 08.00 på morgene, som gjør at man mister en flekibilitet som mange er avhengig av. 

Siste buss mulighet hjem fra Sande er kl.16.40, det vil si at ingen av ungdommen i Hof har mulighet til å delta på ungdomsklubb, idrettstilbud eller lignende i den nye store kommunen, med mindre de har foreldre som kan hente de på kveldstid. 

Lignende problem har man i Holmestrand, da siste buss til Hof går kl.16.15. 

Hvordan skal vi da forvente at ungdommer skal få være sammen på tvers av kommunen store geografiske område, når ikke kollektiv transporten legger til rette for dette! 

Ved at det er stor mangel på kollektive muligheter på kveldstid og helger for ungdommene, går de glipp av de rusfri, sosiale møteplassene som er i kommunen. 

Er du ungdom fra Hof og går på en av de videregående skolene i kommune, har du ingen mulighet til å delta aktivt i det sosiale miljøet etter skoletid, da bussene ikke går hjem etter kl. 17. 

Per dags dato gjøre busstilbudet som er nå, at ungdommer fra Hof, ikke har noen mulighet til å komme seg til gratis helsestasjon for ungdom, som per dags dato er lokalisert kun i Holmestrand sentrum, på ettermiddag. 

Skal det om du har foreldre som kan kjøre deg, avgjøre om du får mulighet til en sosial og aktiv hverdag? 

 

 

Skriv under her, hvis du syns busstilbudet i Hof burde bedres, vi har tenkt til å ta kampen for et bedre kollektiv tilbud. 

Se vårt leserinnlegg fra lokalavisen: 

https://www.jarlsbergavis.no/holmestrand-kommune-er-tilrettelagt-for-klimafiendtlig-transport/o/5-72-104267


Ungdomsrådet i Holmestrand Kommune    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Ungdomsrådet i Holmestrand Kommune kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...

Facebook