Åpne blomsterbutikkene

FB_IMG_1616670963325.jpgHvorfor kan man ta på blomstene i en matvarebutikk men ikke i en blomsterbutikk?
Nå har alle blomsterbutikker i Viken måtte stenge ned pga de nye nasjonale tiltakene fra regjeringen. For flere av oss er ikke dette første gangen.

Alle vi i blomsterbransjen i Viken opplever å måtte avbestille store mengder med varer. Å man kan ikke unngå og legge merke til at varetrykket på blomster har økt noe enormt hos dagligvaren. Matvarebutikkene har lov og ha konteinere, hyller på hyller med blomster til utsalg og til en mye rimeligere pris. Mens samtlige av oss blomsterbutikker blir oppfordret gjennom en e-post fra kommunen at vi må å finne kreative løsninger i en krevende periode. Men vippstorg, det er ikke lov! Hvis jeg skal sitere helt riktig fra en av mine eposter mottatt av kommunen: Kommunelegen presisere at det er viktig at varen kan bestilles, betales og hentes på en måte som ikke medfører at folk ‘’stimler sammen’’ eller at det er mange som tar i samme vare.

Hvorfor gjelder ikke dette matvarebutikkene? Hvorfor må vi blomsterbutikker som selger ferskvarer si til potensielle kunder: Beklager her kan du bare forhåndsbestille og forhåndsbetale for varer med vipps også hente på avtalt hentepunkt. Men hvis du går litt lenger ned her så kommer du til en matvarebutikk der har de kjempegodt utvalg av både planter og snitt til vasen. Du kan både se og ta på varen, i tillegg får du kjøpt med deg brød, egg og melk og i kassen kan du velge å betale enten med kontanter eller kort.

I tillegg får blomsterbutikker i Oslo som er mindre enn 250 kvadratmeter lov og holde åpent. Regjeringen vår er i Oslo? Hvorfor får ikke vi i Viken lov? Hvorfor er det forskjell? Og hvorfor kan ingen forklare oss det uten å sende en epost hvor de henviser til paragrafer og de nasjonale tiltakene? Vi kan dette, vi vet dette. Det vi ønsker er en forklaring!


Helene Elisabeth Hermansen    Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Signer dette oppropet

Ved å signere godkjenner jeg at Helene Elisabeth Hermansen kan overlevere signaturen min til dem som har innflytelse på denne saken.


ELLER

Du vil motta en e-post med en link for å bekrefte din signatur. For å sikre at du mottar e-postene våre, vennligst legg til info@opprop.net i adresseboken din eller i listen over trygge avsendere.

Merk at du ikke kan bekrefte signaturen din ved å svare på denne meldingen.
Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...